AMZS se zaveda pomena trajnostne mobilnosti in skrbi za zeleno prihodnost

Novice

V želji, da bi na gostoljubnem planetu Zemlja puščali le pozitivne odtise, je AMZS začel z gibanjem #AMZSkrbni, ki spodbuja k trajnostnem razvoju in zavestni odgovornosti do okolja.


V AMZS se zavedamo odgovornosti podjetja in posameznika pri dejstvu, da način našega bivanja in delovanja pušča tudi ogljične odtise. V želji, da bi na gostoljubnem planetu Zemlja puščali pozitivne odtise, smo začeli z gibanjem #AMZSkrbni, prek katerega želimo našo trajnostno naravnanost in družbeno odgovornost ponesti ne le med zaposlene, pač tudi na člane in uporabnike storitev AMZS. 

Poslanstvo AMZS, ki že 110 let temelji na pomoči na cesti in skrbi za varno mobilnost, se v luči (okoljskih) izzivov prihodnosti vse bolj prepleta s sodobno, inovativno, zeleno esenco razvoja mobilnosti. Skozi prizmo varnosti, novih tehnologij in trendov v razvoju tako AMZS postaja vse bolj tudi zelena blagovna znamka, ki je pogosto na cesti zaradi pogona na elektriko celo neslišna in predvsem okolju prijaznejša.

AMZS z gibanjem #AMZSkrbni širi zavedanje, da storitev ni zgolj storitev, ampak da lahko okolju predstavlja večje ali manjše breme.

AMZS med drugim poskrbi za ustrezno, varno, okolju prijazno razgradnjo odpadnih olj in ostalih nevarnih odpadkov. Mehaniki članom AMZS na pomoč, če se le da, priskočijo z električnim kolesom oz. električnim avtomobilom. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, enem najsodobnejših centrov varne vožnje v Evropi, prenašajo znanje, izkušnje, doživetja, ki jih prinaša sodobnejša avtomobilska industrija.

Aktivnosti v smeri večje skrbi za okolje

•  Posodabljanje voznega parka z vozili višjih emisijskih standardov
•  Pomoč na cesti z osebnimi, električnimi vozili in celo električnim kolesom
•  Menjava motornega olja z ustreznim zbiranjem in predelavo
•  Menjava pnevmatik, ustrezno uničenje oz. predelava
•  Polnjenje klimatske naprave na način, da se plin ustrezno zajema in reciklira
•  Popravilo avtomobilskih sklopov
•  Vgradnja obnovljenih nadomestnih delov
•  Popravilo elektronskih komponent (AMZS Tehnično-diagnostični center)
•  Aktivno sodelovanje v razvojno naravnanih projektih
•  Aktivno sodelovanje pri urbani mobilnosti
•  Strateško zavezništvo z Avant car

Vrni, kupi in prihrani

AMZS spodbuja tudi k večkratni uporabi oz. reciklaži plastenk z zimsko tekočino za vetrobransko steklo. V ta namen je nastala zelena nalepka, ki dodatno vabi k razmisleku o odgovornem ravnanju z embalažo in za to tudi nagrajuje. V kolikor v poslovalnico AMZS prinesete nazaj omenjeno prazno plastenko (velja za litrsko in 3-litrsko plastenko), vam ob nakupu nove enake plastenke pripada 50 % popust na redno ceno.

 

Ključne besede


AMZS 110 letokoljeprihodnostskrb za okoljerecikliranjeAMZSkrbni

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji