Bralci Motorevije uživali na Audi quattro zimskem doživetju v Planici

Novice

Motorevija in oddaja Avtomobilnost sta v sodelovanju z Audi Slovenija za svoje bralce in gledalce pripravila posebno zimsko doživetje - spoznavanje quattro pogona na raznolikem terenu pod planiško velikanko.


Bralci Motorevije in gledalci oddaje Avtomobilnost na TV Slovenija so v nedeljo, 12. januarja, uživali na Audi quattro zimskem doživetju v Planici, kjer so v nevsakdanjih voznih razmerah, na sneženi in zaledeneli podlagi na raznolikem terenu, kot ga ponuja nordijski center, preizkušali svoje vozniške sposobnosti. "Pokazali smo, da zima ni sovražnik vozila, ampak da izostri vozniška čutila," je dejal novinar in urednik Motorevije Jure Gregorčič.

Udeleženci zimskega izziva so med drugim spoznavali fizikalne zakone gibanja, iskali meje oprijema koles ter se učili obvladovanja drsenja ob pomoči štirikolesnega quattro pogona, ki v vsaki situaciji ponuja vrhunsko doživetje vožnje. Na dveh različnih poligonih s trdno zimsko podlago, narejeno prav za ta dogodek, so udeleženci vijugali med različnimi vajami - vozili so slalom in drseli skozi ovinke.

Dogodka se je udeležil tudi Simeon Tsvetkov, mladi Bolgar, ki si je nagrado priboril na lanskem mednarodnem izboru najboljšega mladega voznika. Nad izkušnjo ter tudi nad izjemno kuliso Nordijskega centra Planica, ki jo izrisujejo bližnji vrhovi, je bil več kot navdušen.

Mladi Bolgar Simeon Tsvetkov, ki si je udeležbo na Audi quattro zimskem doživetju priboril z zmago na mednarodnem izboru Najboljši mladi voznik, skupaj z generalnim sekretarjem AMZS Juretom Kostanjškom.

 

 

 

Ključne besede


AudiMotorevijaquattrozimsko doživetjeAvtomobilnost

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji