Pomagajte nam pri raziskavi EU Mobility Observatory in rešite vprašalnik

Novice

Pomagajte nam pri evropski raziskavi o mobilnosti, navadah voznikov in izbirah v prometu EU Mobility Observatory ter rešite kratek vprašalnik.


Gre za tretji in hkrati zadnji vprašalnik projekta FIA Regije 1 in partnerskih avtomobilskih klubov iz vse Evrope, tudi AMZS, z naslovom EU Mobility Observatory. Pet kratkih vprašanj se navezuje na urbano mobilnost, še posebej na odprtost uporabe različnih oblik prevoza ter na sprejemanje trajnostnega koncepta mobilnosti "mobilnost kot storitev".

Cilj ideje prihodnosti "mobilnost kot storitev" ni le zmanjšati število vozil na naših cestah in jih narediti okolju prijaznejša, ampak je v ospredju tudi vprašanje uporabe avtomobila. Gre za trajnostni koncept storitve večmodalne mobilnosti (souporaba avtomobila, javni prevoz, taksi, kolo), ki povezuje javne in zasebne ponudbe prevozov v homogeno in uporabniku prijazno storitev. Namesto da bi potnik vsako storitev plačal posebej, plača eno storitev, ki za eno potovanje in za določeno časovno obdobje vključuje več oblik prevozov.

Vprašalnik zavzema pet kratkih vprašanj. Čas reševanja je 1‒2 minuti.

Ključne besede


raziskavaFIA Regija ImobilnostvprašalnikprometcesteEU Mobility Observatory

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji