"Oni skrbijo za naše zdravje in nam pomagajo, mi skrbimo za njihovo mobilnost!"

Novice

AMZS brezplačna pomoč na cesti za vse, ki so v času korona krize v interventnih službah, in brezplačni prevozi z dela in na delo za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za ostarele v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju ter Kopru.


AMZS z današnjim dnem zagotavlja brezplačno pomoč na cesti vsem tistim, ki v času epidemije novega koronavirusa opravljajo življenjsko pomembne dejavnosti, skrbijo za zdravje, varnost ter humanitarno pomoč, in sicer na njihovi relaciji prevoza na delo in z dela.

Zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, civilni zaščiti in humanitarni delavci si brezplačno AMZS pomoč na cesti zagotovijo s klicem na številko 1987.

Ob klicu z zaprosilom za pomoč na cesti na telefonsko številko 1987 voznik operaterju v klicnem centru sporoči:

  • informacijo o kraju, kjer se nahaja,
  • telefonsko številko, na kateri je dosegljiv,
  • podatke o vozilu (znamka, tip, registrska številka) in
  • da je zaposlen v eni od navedenih institucij.

Ob prihodu mehanika na kraj okvare ali nesreče voznik pokaže dokument, s katerim se identificira. Mehanik bo, če bo le mogoče, okvaro takoj odpravil (AMZS mehanikom to običajno uspe v približno polovici primerov) in voznik bo lahko nadaljeval pot. Če to ne bo mogoče, bo AMZS zagotovil prevoz pokvarjenega ali poškodovanega vozila do najbližjega servisa.

AMZS pri izvajanju pomoči na cesti izvaja preventivne ukrepe za preprečevanje širitve epidemije

Da bi preprečili širitev epidemije novega koronavirusa, AMZS mehaniki za pomoč na cesti izvajajo oziroma upoštevaje sledeče preventive ukrepe:

  • uporabljajo osebne zaščitne opreme in razkužila (primerna oblačila, obutev, rokavice, kapo, masko, očala, …), 
  • skrbijo za čisto notranjost (vlečnih) vozil z razkuževanjem kritičnih mest v avtu,
  • so opremljeni z opremo za razkuževanje vozila stranke in zaščito stranke (raztopina Ecocid S, maska za usta/nos),
  • se izogibajo tesnim stikom s strankami in upoštevajo minimalno razdaljo med osebami (od 1,5 do 2 metra),
  • sprejemajo dokumente stranke v zaščitni opremi (rokavice, očala, maska),
  • pred vstopom v vozilo temeljito prezračijo vozilo, razkužijo kritične točke z razkužilom in prekrijejo sedežno površino s PVC folijo
  • po končani intervenciji zavržejo osebna in delovna oblačila in opremo,
  • razkužijo vlečno vozilo, še zlasti tisto, ki bi lahko okužilo opremo in izvajalca.

Brezplačna mobilnost za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih ter domovih za ostarele

Druga pobuda, s katero želi AMZS v času epidemije koronavirusa prispevati k varni mobilnosti in pomagati tistim, ki požrtvovalno skrbijo za naše zdravje in na najrazličnejše načine ljudem lajšajo stiske, so brezplačni prevozi za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih ter domovih za ostarele v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju ter Kopru.

Zaposleni v navedenih organizacijah, ki potrebujejo prevoz in jim pri tem lahko pomaga AMZS, lahko pokličejo v AMZS informacijski center na telefonsko številko 01 530 53 00. 

 #SkupajZmoremo #PraviPrijatelj #AMZSkrbni #RadiPomagamo 

Z obema pobudama se je AMZS pridružil pozivu organizacijam, povezanim v Gospodarski krog (Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija).

Ključne besede


zdravjepomoč na cesti1987koronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

72

Priljubljenost članka

72

Shrani

Delite s prijatelji