Od ponedeljka v AMZS znova tehnični pregledi

Novice

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, s katero z 20. aprilom sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil.


Vlada Republike Slovenije je danes izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji. Z Odlokom o spremembi Odloka o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji se določa, da prepoved izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah velja le do 19. aprila 2020.

Odlok določa, da se od 20. aprila 2020 naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in registracijskih organizacij ter delo v tahografskih delavnicah v Republiki Sloveniji izvajajo le, če so pri njihovem izvajanju upoštevana vsa priporočila za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se za tiste, ki jim je ta potekla med 17. marcem in 19. aprilom 2020, v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija 2020. 

Vlada je v skladu s tem izdala tudi Odlok, da prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev za pravne osebe ali samostojne podjetnike posameznike, ki opravljajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije, velja le do 19. aprila 2020. Slednje pomeni, da se bodo naloge tehničnih služb, strokovnih organizacij in pooblaščenih registracijskih organizacij lahko začele izvajati že 20. aprila 2020. 

Cenjene stranke prosimo, da tik pred obiskom AMZS preverijo delovni čas našega centra, kjer želijo opraviti storitev. Zaradi vaše varnosti in varnosti naših zaposlenih ter z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirisa delovni čas centrov sproti prilagajamo.

Skrbimo za zdravje

Varnost in zdravje naših članov, strank ter zaposlenih je vselej na prvem mestu, zato v AMZS sledimo navodilom NIJZ ter z vso odgovornostjo sprejemamo ukrepe, s katerimi želimo pripomoči k preprečevanju širjenja epidemije novega koronavirusa. Izvajanje storitev smo zato prilagodili. Stranke prosimo, naj v zaprte prostore prihajajo z masko, si ob prihodu in odhodu razkužijo roke ter ohranjajo primerno medsebojno razdaljo. Tako zaščitijo sebe in naše zaposlene.

Stranke prosimo, naj upoštevajo navodila našega osebja in se zahvaljujemo za razumevanje.

#amzsNasvet
Avtomobilsko zavarovanje še vedno lahko sklenete tudi od doma

Ključne besede


zdravjezavarovanjeregistracijatehnični pregledkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

355

Priljubljenost članka

355

Shrani

Delite s prijatelji