Konec epidemije ne pomeni preklica zaščitnih ukrepov

Novice

Vlada je razglasila konec epidemije novega koronavirusa, ki je bila razglašena 12. marca, a to ne pomeni, da zaščitni ukrepi ne veljajo več.


Kljub razglasitvi konca epidemije še vedno velja nevarnost širjenja okužb z novim koronavirusom, ki ga pozroča bolezen covid-19, zato še vedno veljajo zaščitni ukrepi, kot so pogosto umivanje in razkuževanje rok, ohranjanje medsebojne varnostne razdalje in nošenje zaščitnih mask. 

Priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje veljajo do 31. maja. Ukrepe morajo še vedno upoštevati tako zaposleni kot stranke AMZS.

AMZS Center varne vožnje na Vranskem in AMZS Šola vožnje v Ljubljani in Trebnjem v ponedeljek, 18. maja, spet odpirata svoja vrata. Kandidate za voznike in udeležence programov varne vožnje ob tem prosimo, da nam pri skrbi za svoje zdravje in zdravje naših zaposlenih oziroma sodelavcev pomagajo ter tudi sami upoštevajo vsa navodila in priporočila NIJZ.

Na praktični in teoretični del usposabljanja v AMZS Šoli vožnje oziroma na tečaj varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem naj pridejo le, če so zdravi, s sabo pa naj imajo zaščitno masko za obraz. Za praktični del usposabljanja morajo kandidati obvezno nositi kirurško masko tipa IIR (tri- ali štirislojne maske, z elastiko ali trakovi).

Ključne besede


koronavirusepidemijezaščitni ukrepi

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji