Covid-19: potovalne informacije po evropskih državah

Novice

Za državo, v katero potujete, preverite aktualne informacije o ukrepih, povezanih s pandemijo novega koronavirusa.


AMZS v sodelovanju z evropskimi partnerskimi avtomobilskimi klubi in FIA Regijo I zbira potovalne informacije, povezane s pandemijo novega koronavirusa.

Do aktualnih potovalnih informacij, ki bodo vsak teden osvežene, vas vodi klik na izpostavljeno povezavo na podstrani Na poti, v rubriki Potovalne informacije po evropskih državah. 

Objavljena vsebina je na voljo v angleškem jeziku. AMZS objavlja informacije, ki mu jih na osnovi podatkov avtomobilskih klubov iz posameznih držav posreduje mednarodna avtomobilistična zveza FIA, Regija I. Priporočamo, da pred odhodom preverite še aktualna priporočila ministrstva za zunanje zadeve in drugih pristojnih institucij.

Hrvati ukinjajo mostnino na Krk

Hrvaška vlada bo združila javni podjetji Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) in Hrvatske autoceste (Hac), zato mostnine na Krk ne bodo več zaračunavali. Prehod čez 1,7 kilometra dolg most, ki za osebne avtomobile trenutno stane 35 kun ali 4,7 evra, bo brezplačen od 15. junija 2020.

V Hacu so že napovedali, da letos ne bo sezonske desetodstotne podražitve cestnin za avtoceste v njihovem upravljanju.

Letos ne bo sezonske podražitve trajektov na hrvaške otoke

Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo je odločilo, da letos ne bo sezonske podražitve cen trajektov na hrvaške otoke. Cene tako ostajajo enake čez celo leto, tudi v poletnih mesecih, ko jih običajno precej zvišajo.

Aplikacija za hitrejši prehod meje s Hrvaško

Pred vstopom na Hrvaško je v aplikacijo priporočljivo vnesti podatke o osebah (ime, priimek, datum rojstva, številka osebnega dokumenta, številka mobilnega telefona in e-naslov) in naslovu njihovega bivanja v državi. Potrdilo o izpolnjenem obrazcu boste takoj prejeli na vpisan elektronski naslov.

S predhodnim vnosom podatkov se bo na mejnih prehodih pri vstopu na Hrvaško skrajšalo čakanje. Na mejnih prehodih, kjer bo to mogoče urediti, bodo ločili vstopne kolone za tiste, ki so podatke predhodno vnesli v aplikacijo, in druge potnike, ki bodo vnos podatkov uredili na mejnem prehodu.

Ključne besede


poletjepotovalne informacijekoronaviruspotovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

95

Priljubljenost članka

95

Shrani

Delite s prijatelji