AMZS in Big Bang skupaj v električno mikromobilnost

Novice

AMZS in največji slovenski trgovec z zabavno elektroniko Big Bang sta združila moči, glavni namen njunega sodelovanja pa je kupcem električnih skirojev in koles v Sloveniji zagotavljati varno in brezskrbno električno mikromobilnost - AMZS kupcem novega e-skiroja ali e-kolesa v Big Bangu podarja eno leto AMZS članstva Po meri.


Električni skiroji, kolesa in dvokolesa postajajo sestavni del vsakodnevne mobilnosti posameznikov. Tako kot pri drugih oblikah prevoza tudi uporabniki električne mikromobilnosti potrebujejo zanesljivega partnerja. 

Električna kolesa in skiroji so vse bolj priljubljena oblika mobilnosti. Njihov največji doprinos je, da lahko na relativno kratkih razdaljah učinkovito nadomestijo tako osebni avtomobil kot javni prevoz. Lahko se uporabijo multimodalno, saj omogočajo začetek ali dokončanje poti na npr. mestni avtobus ali vlak ali kot nadomestilo peš prometa.

AMZS kupcem novega e-skiroja ali e-kolesa podarja eno leto AMZS članstva Po meri

Da bi bila odločitev za mikromobilnost še lažja, uporaba pa varnejša, AMZS kupcem novega e-skiroja ali e-kolesa v Big Bangu podarja eno leto AMZS članstva Po meri, ki vključuje:

Kupci e-kolesa ali e-skiroja v Big Bangu bodo lahko v primeru okvare svojega e-skiroja ali e-kolesa poklicali na pomoč AMZS s klicem na 1987. AMZS jim bo zagotovil pomoč na cesti z možnostjo popravila ali prevoza do najbližje Big Bang trgovine ali najbližjega pooblaščenega serviserja, skladno s Splošnimi pogoji AMZS članstva.

 

»Na področju električne mobilnosti smo v zadnjih letih videli izredno velik razvoj. Izdelki električne mobilnosti so eni izmed najhitreje rastočih, trend pa se še krepi. Električna kolesa, skuterji, dvokolesniki in rolke so zelo hitro postali pomembnejši sestavni del naše mobilnosti. V Big Bang smo partnerja pri električni mikromobilnosti našli v AMZS, s katerim smo uspešno povezali električno mikromobilnost z varnostjo,« je ob oznanitvi sodelovanja med Big Bang in AMZS povedal Matjaž Butara, direktor marketinga v družbi Big Bang.

S partnerstvom so zadovoljni tudi v AMZS:

V AMZS vselej pomagamo vozniku – našemu članu, ne glede, katero in čigavo vozilo vozi. S pilotnim projektom pomoči na cesti za kupce e-skirojev in e-koles v Big Bangu želimo raziskati, kakšne so potrebe uporabnikov teh novih prometnih sredstev. Če se bo izkazalo, da je AMZS pomoč na cesti zanje dodana vrednost, bomo tovrstne storitve razširili še na druge članske kategorije,

je novo storitev AMZS v sodelovanju z Big Bangom predstavil Davorin Smodiš, vodja področja AMZS članstvo.

Direktor marketinga v družbi Big Bang Matjaž Butara in vodja področja AMZS članstvo Davorin Smodiš.

Tudi pri električni mikromobilnosti na prvem mestu – varnost

Ob tem v AMZS izpostavljajo, da se bodo prednosti novih prometnih sredstev na dolgi rok izkazale kot pozitivne le, če se bodo uporabniki z njimi vozili varno in če bo med vsemi udeleženci v prometu sožitje ter medsebojno spoštovanje. AMZS inštruktor varne vožnje Tomaž Farčnik za varnejše e-kolesarjenje svetuje: »Zaradi lahko dosegljivih in sorazmerno velikih hitrosti ter večje mase električnega kolesa velja za varno kolesarjenje upoštevati nekaj nasvetov:

  • preden se s kolesom prvič odpravimo v promet, ga na varni in za promet zaprti površini temeljito preskusimo: kako se odziva na ukaze in kako težak je pri manevrih,
  • naučimo se učinkovitega zaviranja: električno kolo je težko, hitrosti so velike, zato zahteva odločno roko na zavori. A preveč odločno zaviranje lahko pripelje do padca: pravilno zaviranje je treba vaditi,
  • uporabljajmo zaščitno kolesarsko čelado,
  • pravilno si nastavimo položaj sedenja,
  • uporabljajmo svetla (odsevna) oblačila,
  • kolo opremimo s svetlobnimi telesi oziroma z lučmi.«

Posebno pozornost je treba nameniti tudi vožnji z e-skirojem, pojasnjuje Farčnik: »Vožnja z električnimi skiroji je zabavna in hitra, a če se ga ne naučimo pravilno uporabljati, je lahko tudi zelo nevarna.« AMZS inštruktor varne vožnje tudi za uporabo e-skiroja svetuje, da ga, preden se z njim odpravimo v promet, preskusimo in se naučimo zlasti manevriranja ter zaviranja, ki mora biti odločno in enakomerno, ter dodaja:

Priporočamo uporabo zaščitne čelade in stabilno obutev. Med vožnjo bodimo pozorni na druge udeležence v prometu, zlasti na kolesarje in pešce, spremembo smeri nakažimo z roko (kot pri kolesarjenju), pazimo na cestne luknje, neravnine in robnike, pri prehodih za pešce pa skiro potiskajmo ob sebi. Skiro parkirajmo tako, da ne ogrožamo drugih. Tudi na skiroju priporočamo svetlobna telesa in svetla oblačila.

Infografika: Varna vožnja z električnim skirojem 

Ključne besede


pomoč na cestiAMZS članstvoDavorin Smodišelektrična kolesaelektrični skiroBig Bang

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

43

Priljubljenost članka

43

Shrani

Delite s prijatelji