V prodaji vinjete z letnico 2021

Novice

V AMZS centrih so na voljo slovenske, avstrijske in švicarske vinjete. Člani AMZS in imetniki Diners Club AMZS kartice lahko ob nakupu slovenske vinjete za leto 2021 prihranijo 6 €.


Slovenske vinjete za leto 2021 so turkizne barve. Barva se namreč mora razlikovati od barv prejšnjih let in tudi od barve vinjet, ki v istem letu veljajo v Avstriji. Vinjete bodo veljavne 14 mesecev, od 1. decembra 2020 do 31. januarja 2022. Cene ostajajo enake kot v preteklem letu.

Cene slovenskih vinjet za leto 2021 7 dni 1 mesec 6 mesecev 1 leto
Cestninski razred 1 7,50 € - 30 € 55 €
Cestninski razred 2A 15 € 30 € - 110 €
Cestninski razred 2B 30 € 60 € - 220 €

V cestninski razred 2A spadajo bivalna in dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo do 1,30 metra, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov. V cestninski razred 2B spadajo dvosledna vozila z višino vozila nad prvo osjo 1,30 metra ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov.

Nespremenjene so tudi kazni, če voznike na avtocesti ujamejo brez vinjete: od 300 do 800 €, poleg tega pa bodo kršitelji morali kupiti še vinjeto. 

Vinjeta mora biti na vozilu pravilno nameščena – na notranjem delu vetrobranskega stekla, na voznikovi strani na levem spodnjem ali zgornjem robu oziroma na sredini pod vzvratnim ogledalom. Nalepke ne smejo biti nameščene na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno.

Člani AMZS ter imetniki Diners Club AMZS kartice ob nakupu slovenske letne vinjete za leto 2021 prihranijo 6 €

Člani AMZS, ki bodo v AMZS centrih kupili letno slovensko vinjeto, bodo na člansko kartico dobili 6 € dobroimetja, ki ga bodo lahko izkoristili pri podaljšanju članstva v vrednosti 40 € in več ter pri plačilu servisnih storitev v vrednosti 40 € in več (z izjemo vulkanizerskih storitev).

V primeru družinskih članstev se nosilnemu članu poleg njegovega kupona za vsako kupljeno letno slovensko vinjeto lahko pripiše še največ toliko kuponov, kolikor je družinskih članov. Pri podaljšanju članstva se lahko porabi en kupon 6 €, ki se lahko kombinira z akcijo Član pridobi člana (samo akcijo Član pridobi člana) je možno kombinirati z vsemi akcijami), ne sme pa se porabiti več kot en kupon 6 € naenkrat.

Člani AMZS bodo poleg dobroimetja prejeli tudi kupon za brezplačno 10-minutno karting vožnjo v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi. Kupon je prenosljiv, ni pa ga mogoče zamenjati za gotovino. Za vsako unovčitev brezplačnega kupona je pogoj nakup enake storitve, kot je navedena na kuponu. Storitev se obračuna po veljavnem ceniku. Člani AMZS imajo 20 % popusta. Kupon velja do 30. septembra 2022.

Neodvisno od te akcije poteka tudi akcija za imetnike Diners Club AMZS kartice - pri nakupu letne slovenske vinjete jim poleg dobroimetja v vrednosti 6 € pripada še takojšnji popust v višini 6 €.

Akcija velja do 15. februarja 2021.

AMZS nasvet: Odstranimo staro, nalepimo novo

Pred namestitvijo nove vinjete na vetrobransko steklo je treba obvezno odstraniti staro vinjeto. Staro vinjeto najhitreje in najlažje odstranimo z zimsko tekočino, krpo in strgalom.

Ni vseeno, kam nalepimo novo vinjeto. Ne nalepimo je preblizu notranjih oblog avtomobila, da jih pri naslednjem odstranjevanju vinjete ne poškodujemo. Pri novejših vozilih je treba biti pozoren na senzorje in kamere, ki so običajno nameščeni okoli vzvratnega ogledala. Nepravilna namestitev vinjete lahko zmoti oziroma celo onemogoči delovanje asistenčnih sistemov.

Vse neveljavne vinjete je treba odstraniti z vetrobranskega stekla, saj zmanjšujejo preglednost iz vozila in ovirajo voznika pri spremljanju dogajanja v prometu.

V AMZS centrih so poleg slovenskih na voljo tudi avstrijske in švicarske vinjete za leto 2021. Češka pa uvaja elektronske vinjete.

Ključne besede


vinjetaakcijaavstrijska vinjetašvicarska vinjetačeška vinjetaslovenska vinjetadiners club amzsdiners

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

326

Priljubljenost članka

326

Shrani

Delite s prijatelji