AMZS centri odprti po običajnem urniku

Novice

Upoštevajoč vladne ukrepe bodo spet nemoteno potekali tehnični pregledi in postopki registracije vozil ter se izvajali tečaji in izobraževanja v centru varne vožnje na Vranskem in v šoli vožnje. Naročite se na menjavo pnevmatik in servis vozil.


Tehnični pregledi, homologacije, registracije, zavarovanja

V AMZS centrih je od ponedeljka, 12. aprila, spet mogoče opraviti tehnični pregled in urediti registracijo vozila. Tahografske delavnice spet delujejo nemoteno, prav tako prepisi vozil. Nemoteno poteka tudi sklepanje zavarovanj in upravni postopek izdaje mednarodnih vozniških dovoljenj.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, ter veljavnost potrdil o rednih in vmesnih pregledih cistern ter certifikatov ADR o brezhibnosti vozil za prevoz nevarnega blaga, ki so zaradi začasne prepovedi potekla v obdobju največ 30 dni pred uveljavitvijo vladnega odloka do 11. aprila 2021, se podaljša do 9. maja 2021.

Za vozila, za katera je bila veljavnost prometnih dovoljenj v skladu z omenjenim podaljšana, se plača letna dajatev za uporabo vozila v cestnem prometu od datuma poteka veljavnosti, navedenega v prometnem dovoljenju.

Sklenite zavarovanje na daljavo in skrajšajte čas obiska poslovalnice

Naročite se na menjavo pnevmatik in servis vozila

V skladu z vladnim odlokom je dovoljena servisna dejavnost (vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske storitve). Na menjavo pnevmatik in na servis vozila v AMZS centrih se je mogoče naročiti prek spleta. Tako se boste izognili čakalnim vrstam in nam pomagali pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. 

V AMZS centrih je mogoče kupiti blago za popravila oziroma vzdrževanje vozil in vse za vašo varno mobilnost, vključno z blagom, ki je zakonsko obvezno: obvezna oprema za vozila, najem otroških varnostnih sedežev, vinjete.

Naročite se na menjavo pnevmatik in izkoristite do 30 % popusta

Naročite se na servis vozila 

Preverite delovni čas AMZS centrov

Ne spreglejte posebne akcije za člane AMZS

AMZS Center varne vožnje na Vranskem in AMZS Šola vožnje

Od ponedeljka, 12. aprila, se v AMZS Centru varne vožnje izvajajo vsi programi varne vožnje, in sicer ob upoštevanju medsebojne razdalje in drugih zaščitnih ukrepov ter pod pogojem negativnih testov, ki niso starejši od enega tedna. Negativni testi na novi koronavirus, ki niso starejši od enega tedna, so obvezni tako za izvajalce kot udeležence zakonsko predpisanih programov. Za udeležence komercialnih programov varne vožnje negativni test na novi koronavirus ni potreben.

Dovoljena so tudi usposabljanja v AMZS Šoli vožnje v Ljubljani in Trebnjem, prav tako pod pogojem negativnih testov na novi koronavirus tako za izvajalce kot udeležence, ki niso starejši od enega tedna.

Predložitev negativnega testa na novi koronavirus udeležencem ni potrebna, če:

  • imajo dokazilo o cepljenju zoper covid-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, proizvajalcev Moderna, Sputnik V, Sinovac Biotech in Sinopharm najmanj 14 dni,
  • imajo dokazilo o cepljenju zoper covid-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, oziroma proizvajalca Johnson in Johnson/Jenssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni,
  • imajo potrdilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HCG, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ne starejši od šest mesecev, ali
  • imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Podaljšanje veljavnosti vozniških dovoljenj

Vlada je sicer do 9. maja 2021 podaljšala veljavnost vozniških dovoljenj, ki so zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Sloveniji potekla od 1. do 11. aprila 2021, vozniki pa niso mogli opraviti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Skladno z odlokom o podaljšanju vozniških dovoljenj, teoretičnega dela vozniškega izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah za vozniška dovoljenja, izdana voznikom začetnikom, velja, da se veljavnost tistih vozniških dovoljenj, ki potečejo od 16. novembra 2020 do vključno 16. maja 2021, podaljša do 31. decembra 2021, saj zaradi začasne prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil ne morejo oziroma ne bodo mogli opraviti predpisanih obveznosti (dodatno usposabljanje za voznika začetnika) za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

AMZS Center kartinga in moto športa ponovno odprt

Privoščite si adrenalinsko zabavo in odpeljite svoj najhitrejši krog v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi. Obiskovalci lahko unovčijo kupone za brezplačno karting vožnjo, ki so jih med 1. decembrom 2020 in 15. februarjem 2021 prejeli ob nakupu slovenske vinjete v AMZS centrih. Preverite delovni čas.

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24/7

Pomoč na cesti in vleko vozil izvajamo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Če je le mogoče, naši mehaniki okvaro takoj odpravijo, kar pomeni, da vozila ni treba odpeljati na servis oziroma da lahko voznik takoj nadaljuje svojo pot.

Prek spleta lahko sklenete ali podaljšate AMZS članstvo

AMZS članska točka na Dunajski v Ljubljani spet odprta

V AMZS članski točki na Dunajski 128 v Ljubljani lahko od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro:

Skrbimo za zdravje

Varnost in zdravje naših članov, strank ter zaposlenih je vselej na prvem mestu, zato v AMZS sledimo navodilom NIJZ ter z vso odgovornostjo sprejemamo ukrepe, s katerimi želimo pripomoči k preprečevanju širjenja epidemije covida-19. Izvajanje storitev smo zato prilagodili. Med drugim velja omejitev števila strank v prostoru na 30 m2 in prepoved združevanja nad deset oseb. Stranke prosimo, naj nosijo zaščitne maske, si razkužujejo roke, upoštevajo varnostno razdaljo ter upoštevajo navodila zaposlenih. Hvala za razumevanje in ker smo #SkupajSkrbni.

Ključne besede


zdravjekoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

29

Priljubljenost članka

29

Shrani

Delite s prijatelji