Pomoč na cesti za kolesarje odslej tudi na Hrvaškem

Novice

AMZS je z letošnjim letom uvedel pomoč na cesti v Sloveniji za kolesarje, odslej pa to storitev v sodelovanju s hrvaškim avtomobilskim klubom HAK zagotavlja tudi na Hrvaškem – 24 ur na dan, vse dni v tednu.


AMZS svojim članom, ki se ob sklenitvi članstva odločijo za kategorijo Plus ali Premium oziroma v kategoriji Po meri izberejo pomoč na cesti v tujini, v sodelovanju s partnerskimi avto-moto klubi zagotavlja najširšo mrežo pomoči na cesti v tujini, saj se ta po načelu vzajemnosti med avtomobilskimi klubi izvaja v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v severnoafriških državah, pri čemer je cilj, da se okvara na avtomobilu, kombiju, avtodomu ali motorju tudi v tujini takoj popravi in da lahko član nadaljuje svoje potovanje.

Ob vse večji priljubljenosti kolesarjenja, tako z navadnimi kot električnimi kolesi, in z namenom, da bi AMZS svojim članom zagotavljal pomoč na cesti pri različnih oblikah njihove mobilnosti ter prispeval k razvoju trajnostne mobilnosti, je z letošnjim letom svojo storitev pomoči na cesti v Sloveniji razširil še na kolesa, odslej pa lahko člani to storitev koristijo tudi na Hrvaškem. Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik in predsednik hrvaškega avtomobilskega kluba HAK Slavko Tušek sta namreč včeraj podpisala dogovor, ki članom AMZS, če se jim na poti s kolesom kar koli pripeti, pomoč na cesti zagotavlja tudi na Hrvaškem, in sicer 24 ur na dan, vse dni v tednu.

 

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije je bil ob podpisu izjemno zadovoljen:

Številni člani AMZS se odločajo za preživljanje dopusta na Hrvaškem, mnogi tam tudi kolesarijo, zato jim želimo zagotavljati enako raven storitev, prednosti in ugodnosti, kot jih imajo v Sloveniji. Hrvaški kolegi so prisluhnili naši pobudi, ki članom AMZS zagotavlja nadgradnjo članskih storitev, in zelo sem vesel, da smo dogovor sklenili še pred glavno počitniško sezono, saj bodo lahko naši člani, ki se bodo odločili za kolesarsko obarvano preživljanje počitnic na Hrvaškem, tudi na kolesih povsem brezskrbni.

AMZS pomoč na cesti za kolesarje deluje po enakih načelih, kot veljajo, če član uporablja avto, motor, moped, avtodom, kombi …: če bo mogoče, bo mehanik okvaro takoj odpravil, sicer pa kolo in kolesarja v Sloveniji odpeljal na želeni naslov, na Hrvaškem pa do turistične nastanitve člana oziroma do najbližjega ustreznega servisa, če ta obstaja.

Člani AMZS bodo odslej brezskrbni vrteli pedala tudi na Hrvaškem: če se jim bo na poti s kolesom kar koli pripetilo, jim bodo na pomoč priskočili mehaniki hrvaškega avtomobilskega kluba HAK.

Pomoč na cesti v Sloveniji si je mogoče hitro in enostavno zagotoviti s klicem na številko 1987 ali s SOS gumbom v brezplačni AMZS mobilni aplikaciji, iz tujine pa je prav tako treba poklicati AMZS klicni center (+386 1 530 53 53), ki koordinira reševanje in uredi vse potrebno za nudenje ustrezne pomoči.

Ena ključnih prednosti AMZS članstva je, da so storitve, prednosti in ugodnosti vezane na osebo, torej na člana, in ne na vozilo oziroma prevozno sredstvo. To med drugim pomeni, da AMZS zagotavlja pomoč članu ne glede, ali vozi avtomobil, motor, avtodom, kombi, kolo …, in četudi prevozno sredstvo ni v njegovi lasti. 

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

 

Ključne besede


HrvaškakolesarjiAnton BreznikAMZS pomoč na cestiHAK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

50

Priljubljenost članka

50

Shrani

Delite s prijatelji