Biografija Silva Habata o motociklizmu in dirkanju Zlata čelada

Novice

Slovenska literatura o motociklističnih dirkah in motociklističnih dirkačih je bogatejša za biografijo nekdanjega dirkača Silva Habata. Po pripovedovanju Habata jo je zasnoval, napisal in uredil Mitja Gustinčič, založnik pa je družba Habat d.o.o. Za člane AMZS ob nakupu posebna ugodnost.


Knjiga podrobno popisuje dirkaško kariero Silva Habata v 80. letih prejšnjega stoletja. Tedaj je bila Slovenija še sestavni del Jugoslavije, s tem pa tudi slovenski avto-moto šport del jugoslovanskega avto-moto športa. 

Danes 66-letni Silvo Habat je med letoma 1984 do 1986 trikrat zapored osvojil naslov državnega prvaka v razredu do 250 kubikov GP, za kar je prejel zlato čelado. V knjigi je podrobno opisano, kako je prišel do treh naslovov, še zlasti pa, koliko zanosa, energije, vztrajnosti, volje, iznajdljivosti je bilo treba za ta dosežek, pa tudi za uspešno nastopanje na mednarodnih dirkah.

Pravi preskok je naredil leta 1987, ko je začel - zgolj na mednarodnih dirkah - tekmovati v razredu 500 kubikov, saj tega razreda v jugoslovanskem prvenstvu sploh ni bilo. Tekmoval je na dirkah za svetovno prvenstvo v elitnem razredu - danes je to razred motoGP, kjer se je soočal s tovarniškimi tekmeci in zasebnimi vozniki, ki so imeli bistveno več sredstev kot Habat, a je kljub temu dosegel nekaj zelo dobrih rezultatov - najboljše je 14. mesto na dirki v Le Mansu leta 1987.

Preberite recenzijo biografije Silva Habata v Motoreviji 

Knjiga bo od 1. junija naprodaj tudi v AMZS članski točki na Dunajski 128 v Ljubljani, ob nakupu knjige, ki stane 28 €, pa bodo člani AMZS lahko koristili vrednostni bon v višini 9 €.

Knjigo je mogoče naročiti tudi na dom, in sicer po telefonu 01 530 5214 ali e-pošti natasa.keber@amzs.si (v tem primeru naročnik krije sroške poštnine po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). 

 

Ključne besede


motošportmotociklizembiografijaknjigaMotošport in karting SlovenijarecenzijaSilvo HabatZlata čelada

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

31

Priljubljenost članka

31

Shrani

Delite s prijatelji