eFrend – prijazen sopotnik v svetu električne mobilnosti

Novice

AMZS in Avant car združila moči za hitrejši prehod k bolj trajnostnim oblikam mobilnosti.


AMZS in podjetje Avant car sta poglobila sodelovanje na področju električne mobilnosti in ustanovila podjetje eFrend, s katerim bosta okrepila trajnostno delovanje ter v Sloveniji podpirala hitrejšo transformacijo v okolju bolj prijazne oblike mobilnosti. eFrend je poslovna platforma, ki združuje partnerje in ponudnike, širši družbi pa v okviru svojega poslanstva omogoča tudi ozaveščanje in izobraževanje o trajnostni mobilnosti. Obenem naročnikom prek različnih paketov omogoča najoptimalnejši prehod na električno mobilnost.

Ponudba električnih avtomobilov in tudi električne oskrbe zanje je pri nas vse bolj pestra in bogata, a številni vozniki se ob razmišljanju o prehodu na električno mobilnost srečujejo z dilemo, ali je ta zanje sploh mogoča in ustrezna, katero rešitev izbrati in kaj od tega, kar ponuja trg, je kakovostno ter cenovno upravičeno. Odgovore na ta in podobna vprašanja uporabnikov ponuja nova poslovna platforma za e-mobilnost eFrend, ki

omogoča celovito rešitev za hitrejši in enostavnejši prehod slovenske družbe na električno mobilnost. Vozniki, podjetja in drugi uporabniki, ki se bodo zanjo odločili, bodo deležni kakovostnih izdelkov, strokovnih storitev in bogatih izkušenj izbranih partnerjev. To velja tako za čas spoznavanja e-mobilnosti, odločanja o nakupu ali najemu električnega vozila ali polnilnice kot tudi med njihovo uporabo,

sporoča Maja Benko, direktorica podjetja eFrend.

eFrend svetuje in izobražuje

Pomembno poslanstvo eFrenda je ozaveščanje in izobraževanje. Na portalu www.efrend.si je mogoče najti obilo nasvetov, informacij in ponudbo izdelkov in storitev s področja e-mobilnosti. Omogočena je celovita storitev pri nakupu ali najemu polnilne infrastrukture. Uporabniki lahko s pomočjo eFrendovih spletnih nasvetov in z njegovimi strokovnjaki na terenu s primerno infrastrukturo optimalno opremijo svoje lokacije doma in v podjetju ter si priskrbijo vse, kar za e-mobilnost potrebujejo na poti. Poleg svetovanja in povezovanja različnih storitev in izdelkov za slovenske potrošnike in podjetja je pomembna vloga novega podjetja tudi usposabljanje strokovnjakov za prihodnost v dobi e-mobilnosti. V svoji spletni eKipediji že ponuja izobraževanja o prednostih in izzivih e-mobilnosti za popolne začetnike, napoveduje pa tudi poglobljene strokovne vsebine za vse tiste, ki bodo profesionalno delovali na tem področju.

eFrend paketi za optimalni prehod na električno mobilnost

Za potrošnike je najoptimalnejši prehod na električno mobilnost pri eFrendu omogočen z naročniškimi paketi. Ti združujejo AMZS članstvo, s čimer imajo vozniki zagotovljeno tudi hitro in učinkovito pomoč na cesti ter servisno službo, souporabo 100-odstotno električnih vozil sistema Avant2Go, ki so na voljo že na več kot 130 lokacijah po Sloveniji, ter še vsebine in druge storitve s področja e-mobilnosti. Na ta način lahko vozniki spoznavajo in varno uporabljajo električna vozila in polnilno infrastrukturo – brez velikih stroškov in investicij ter ne da bi morali ob tem prodati oziroma zamenjati svoj obstoječi avto s klasičnim pogonom. Na spletni strani www.efrend.si je prikazana tudi ponudba električnih polnilnic oziroma oskrbe z električno energijo tako doma kot na delovnem mestu.

AMZS in Avant car združila moči za hitrejši prehod k bolj trajnostnim oblikam mobilnosti

AMZS in Avant car z ustanovitvijo skupnega podjetja eFrend poglabljata partnerstvo na področju električne mobilnosti, kjer sta do sedaj sodelovala predvsem pri izobraževanjih o električnih vozilih in infrastrukturi, nujni za nov način mobilnosti, ter pri servisiranju električnih vozil. Voznikom v Sloveniji lahko na ta način in v sodelovanju z drugimi izdelovalci in ponudniki visoko kakovostnih izdelkov ter storitev zagotovita celovito rešitev za hitrejši prehod na električno mobilnost ter nadaljnjo podporo uporabnikom električne mobilnosti.

Lucija Sajevec, direktorica družbe AMZS, ocenjuje, da lahko AMZS s storitvami in rešitvami za voznike električnih vozil, ki jih že uspešno vključuje v svoje poslovanje, v sodelovanju s podjetjem Avant car in drugimi partnerji podjetja eFrend, tudi v prihodnje ostane ena prvih izbir svojih članov in strank. Hkrati poudarja pomen povezovanja dveh pomembnih akterjev na področju mobilnosti:

Izjemno sem vesela, da smo se v AMZS in podjetju Avant car odločili za sodelovanje na tako ključnem področju, kot je električna mobilnost, saj lahko na ta način ter s skupnim znanjem in izkušnjami slovenskim voznikom ponudimo kar največ. Prepričana sem, da je lahko naše dosedanje vključujoče delovanje, s čimer nadgrajujemo in dopolnjujemo tudi svoje osnovne dejavnosti, dobra popotnica podjetju eFrend, ki bo svojo ponudbo z različnimi partnerji še bogatil in tako slovenskim voznikom pomagal pri izzivih in dilemah, ki jih prinaša mobilnost.

Avant car je eden vodilnih regionalnih ponudnikov mobilnosti kot storitve – tako za prebivalstvo kot podjetja – in pionir množične uveljavitve električne mobilnosti v Sloveniji. S svojo blagovno znamko Avant2Go (souporaba 100-odstotnih električnih vozil) in vzpostavljanjem infrastrukture za električna vozila po vsej Sloveniji že vrsto let spodbuja (so)uporabo električnih vozil ter pomembno vpliva na spoznavanje voznikov in podjetij z električnimi vozili, z njihovo zmogljivostjo, učinkovitostjo in dostopnostjo. S svojim voznim parkom več kot 500 električnih vozil z več kot 10 milijoni prevoženih kilometrov (izkušenj) in s polnilno infrastrukturo je eden najpomembnejših ponudnikov električne mobilnosti v Sloveniji in širši regiji. Matej Čer, prokurist podjetja Avant car, vlogo pri novem podjetju opisuje:

Z električno mobilnostjo smo se začeli ukvarjati pred desetimi leti. Verjamemo, da lahko na osnovi prehojene poti ter z znanjem in izkušnjami po milijonih prevoženih električnih kilometrih nudimo nekakšno 'duhovno zavetje' prebivalstvu in organizacijam pri prehodu v trajnostne oblike mobilnosti. Pomembno poslanstvo eFrenda je poleg omenjene podpore tudi spodbuda k hitrejši in kakovostnejši tranziciji slovenske družbe, kar ji bo po drugi strani dajalo večjo konkurenčnost v globalnem okolju.

Ključne besede


Avant2goAMZS članstvoLucija SajevecAvant carelektrična mobilnosteFrendMaja BenkoMatej Čer