Pravočasno zamenjajte tridelna roza vozniška dovoljenja

Novice

Stara vozniška dovoljenja na tridelnem roza obrazcu prenehajo veljati 19. januarja 2023. Od takrat naprej bodo veljala samo vozniška dovoljenja, izdana na kartici.


Stara vozniška dovoljenja na tridelnem roza obrazcu veljajo le še slabo leto dni – tudi vozniška dovoljenja, na katerem je kot rok veljavnosti napisan poznejši datum. 19. januarja 2023 namreč preneha veljati prehodno obdobje, v katerem je treba zamenjati staro papirnato dovoljenje za novega na plastični kartici; do tega datuma morajo na plastične kartice preiti vse države EU. Vsi imetniki starih obrazcev morajo dovoljenje zamenjati na upravni enoti ali krajevni enoti, ob menjavi pa zadržijo vse veljavne pravice in morebitne omejitve, ki izhajajo iz starega vozniškega dovoljenja. 

Slovensko vozniško dovoljenje zamenjajte pred nakupom mednarodnega

Avto-moto zveza Slovenije na osnovi slovenskega vozniškega dovoljenja izdaja mednarodno vozniško dovoljenje (MVD). Po Konvenciji o cestnem prometu iz leta 1968 velja MVD tri leta. Priporočamo, da slovensko vozniško dovoljenje zamenjate pred nakupom mednarodnega in se s tem izognete njegovi vnovični menjavi. Cena mednarodnega vozniškega dovoljenja je 31 €, člani AMZS imajo pri nakupu 10-odstotni popust.

Ključne besede


varna mobilnostmednarodno vozniško dovoljenjemobilnostprometvozniško dovoljenje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

202

Priljubljenost članka

202

Shrani

Delite s prijatelji