Mariji Podvršič priznanje častna članica AMZS

Novice

AMTK Koper je proslavil 70 let svojega delovanja. Ob tej priložnosti je predsednik Avto-moto zveze Slovenije dolgoletni predsednici kluba Mariji Podvršič podelil priznanje častna članica AMZS.


Člani Avto-moto touring kluba Koper so na slovesnosti v petek, 3. junija 2022, obeležili 70-letnico delovanja kluba, ki bi sicer morala biti že lani (klub je bil ustanovljen leta 1951), a proslavitev častitljivega jubileja je bila zaradi epidemije covida-19 onemogočena. Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez je klubu za pomembno obletnico podelil jubilejno listino, dolgoletni predsednici kluba Mariji Podvršič pa priznanje častna članica AMZS. O slednjem je Skupščina AMZS sicer odločala že junija 2020, a tudi predaja tega priznanja je bila zaradi epidemije neizvedljiva. Marija Podvršič se je tako pridružila drugim prejemnikom tega najvišjega priznanja Avto-moto zveze Slovenije: Jožefu Zimšku, Marjeti Marjetki Česnik, Jožetu Guzaju, Aleksandru Staniču in Petru Podgoršku, ki so priznanje prejeli v preteklih letih, ter Danilu Arčanu, ki ga je dobil letos. 

Marija Podvršič je članica AMTK Koper od leta 1982, njegova predsednica pa od 1983. Vsa leta je bila v klubu izjemno aktivna in dejavna pri izvedbi najrazličnejših projektov, pri čemer jo odlikuje tudi širjenje in prenos znanja ter izkušenj na mlajše člane. Sodelovala je v različnih organih in komisijah svojega matičnega kluba kot tudi v organih in komisijah krovne zveze AMZS, med drugim je bila članica Upravnega odbora AMZS, predstavnica regije Severnoprimorska in obala.

Predsednik AMZS Andrej Brglez s častno članico AMZS, predsednico AMTK Koper Marijo Podvršič, in drugimi prejemniki priznanj iz AMTK Koper

AMTK Koper je dejaven tako na področju avto-moto športa kot varne mobilnosti. Kar nekaj desetletji je prek šole vožnje skrbel za izobraževanje voznic in voznikov na Primorskem, sedaj pa že vrsto let sodeluje pri izvajanju kolesarskih izpitov v šolah v Mestni občini Koper in Občini Ankaran, dvakrat so, tudi s pomočjo AMZS razpisa za društva, izvedli tekmovanje v spretnostni vožnji za motoriste, pridružujejo pa se tudi aktivnostim AMZS na tem področju – akciji Še 365 dni! pred začetkom novega šolskega leta in projektu zbiranja rabljenih koles za otroke iz socialno šibkejših okolij, ki ga AMZS izvaja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Na področju športa so bili v preteklosti dejavni predvsem v panogah motokros in karting, v zadnjih letih pa v panogi skuter in pri organizaciji dirk v panogah mini CHD in trial. Ker za slednje v Kopru oziroma bližnji okolici ni primernih objektov, dirke v mini CHD potekajo v Krškem, za trial pa v Idriji. Člani društva so aktivni tudi v različnih organih in komisijah AMZS. 

Foto: Jordan Radešić

Ključne besede


obletnicaAMTK KoperAndrej Brglez

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji