Peter Podgoršek častni član Avto-moto zveze Slovenije

Novice

Soustanovitelj AMD Pohorje Peter Podgoršek iz Hoč je prejel naziv častni član Avto-moto zveze Slovenije za svoje aktivno delovanje v društvu ter predano in neutrudno delo na področju avto-moto športa.


Kot piše v obrazložitvi, je Peter Podgoršek iz Hoč, ki bo junija dopolnil 85 let, leta 1962 soustanovil Avto-moto društvo (AMD) Pohorje, katerega član je še danes. Vrsto let je bil član upravnega odbora in predsednik društva, kot direktor avtomobilskih dirk je sodeloval pri organizaciji gorsko-hitrostnih in reli dirk na Pohorju.

Z organizacijo tovrstnih dirk je dobil najvišja priznanja tedaj Avto-moto zveze Jugoslavije ter močno prispeval k ugledu AMZS in športu. Aktivno je deloval v športnih odborih AMZS in prispeval k članstvu AMZS, saj je s svojo ekipo pridobil veliko novih članov in s tem krepil ugled AMZS. Bil je večkratni organizator mednarodnih prireditev avtokrosa, ki jih je društvo takrat organiziralo na lastni progi na najetem zemljišču. Aktivno je sodeloval tudi v avtoskiringu in zadnjem času pri organizaciji traktorskih prireditev.

Podgoršek se je vseskozi izobraževal in pridobil licenco športnega funkcionarja AMZS, ki mu je omogočila sodelovanje na najvišjih športnih tekmovanjih. Svoje bogate izkušnje je vseskozi prenašal na mlajše generacije, je še zapisano v obrazložitvi predloga za podelitev častnega naziva, ki ga podpisujeta sekretar in predsednik AMD Pohorje Dušan Šafarič in Konrad Vrhovšek.

Podgoršek se je pridružil častnim članom Avto-moto zveze Slovenije Jožefu Zimšku, Stanku Šmirmaulu, Jožetu Guzaju in Marjeti Marjetki Česnik.

Ključne besede


AMZS ŠportAvto-moto zveza Slovenijepriznanjeavto-moto športAMD PohorjePeter Podgoršekčastno članstvo

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji