S 15. junijem višje cene vinjet

Novice

Vlada RS je sprejela predlog Darsa za 6,8-odstotno podražitev avtocestnih vinjet. Nove cene bodo začele veljati 15. junija 2023.


Dars kot razloga za višjo ceno navaja inflacijo in dejstvo, da je bila zadnja podražitev vinjet leta 2013. Dodatni prihodki bodo namenjeni vsem projektom, ki jih izvaja Dars, med drugim za tretjo razvojno os in predor Karavanke.

Za letno vinjeto za osebna vozila bo treba po novem plačati 117,50 evra, za mesečno 32 evrov, za tedensko pa 16 evrov.

Lastniki vozil, ki spadajo v cestninski razred 2B, kamor sodi večina kombiniranih in lahkih dostavnih vozil, bodo po novem morali odšteti 235 evrov za letno vinjeto, 64,10 evra za mesečno in 32 evrov za tedensko.

Cena letne vinjete za motorje bo znašala 58,70 evra, polletne 32 evrov, tedenske pa 8 evrov.

Po e-vinjeto v AMZS

Slovenske avtocestne vinjete, ki so od 1. decembra 2021 le v elektronski obliki, lahko kupite v AMZS centrih. Ob nakupu bomo obstoječim in novim članom AMZS na člansko kartico naložili 5 evrov dobroimetja. Koristite ga lahko ob podaljšanju AMZS članstva v vrednosti nad 40 evrov ali servisni storitvi v vrednosti nad 40 evrov. Imetniki Diners Club AMZS kartice poleg dobroimetja prejmete še 5 evrov takojšnjega popusta, izberete pa lahko tudi plačilo na obroke.

V AMZS centrih so naprodaj tudi švicarska letna in avstrijske vinjete ter drugi mednarodni dokumenti.

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Ključne besede


AMZSčlanstvoDARSvinjeteugodnostidiners club amzs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

46

Priljubljenost članka

46

Shrani

Delite s prijatelji