V AMZS po e-vinjeto

Novice

V AMZS centrih je mogoče kupiti slovenske e-vinjete; do 31. 1. 2022 letne in polletne e-vinjete, s 1. 2. 2022 pa tudi vse ostale. Članom AMZS ob nakupu katerekoli letne slovenske e-vinjete pripada ugodnost: 5 € dobroimetja na člansko kartico. V AMZS centrih so na voljo tudi avstrijske in švicarske vinjete.


Vinjete lahko prvič v Sloveniji kupimo v digitalni, e-obliki. Letne in polletne e-vinjete je mogoče kupiti v vseh AMZS centrih. Cene vseh vrst e-vinjet ostajajo nespremenjene. 

Cene slovenskih vinjet za leto 2022 7 dni* 1 mesec* 6 mesecev 1 leto
Cestninski razred 1 7,50 € - 30 € 55 €
Cestninski razred 2A 15 € 30 € - 110 €
Cestninski razred 2B 30 € 60 € - 220 €

*7-dnevna in mesečna vinjeta bosta v prodaji v obliki nalepke do 31. januarja 2022. Od 1. februarja 2022 bosta tudi ti dve vinjeti v digitalni obliki.

V cestninski razred 2A spadajo bivalna in dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo do 1,30 metra, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov. V cestninski razred 2B spadajo dvosledna vozila z višino vozila nad prvo osjo 1,30 metra ali več, katerih največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov.

Nespremenjene so tudi kazni, če voznike na avtocesti ujamejo brez vinjete: od 300 do 800 €, poleg tega pa bodo kršitelji morali kupiti še e-vinjeto. 

Opozarjamo na previdnost pri nakupu e-vinjete, saj je pomembno, da je izbrana prava država registracije in registrska označba vozila, pravilen cestninski razred vozila in pravilen začetek veljavnosti e-vinjete za vozilo, za katerega se kupuje digitalno vinjeto. Svetujemo, da pred nakupom še enkrat pozorno preverite vse vnesene podatke, saj cestnina ne bo plačana, če vneseni podatki za konkretno vozilo ne bodo pravilni.

Po nakupu e-vinjete boste prejeli potrdilo o njenem nakupu, ki ga hranite do poteka njene veljavnosti, saj lahko služi kot dokazilo o pridobitvi e-vinjete!

E-vinjeto je možno kupiti vnaprej, torej z datumom začetka veljavnosti e-vinjete, ki ni enak dnevu nakupa. Začetek veljavnosti e-vinjete bo možno določiti do največ 30 dni vnaprej od dneva nakupa.

Članom pripada 5 € dobroimetja

Obstoječim in novim članom AMZS, ki bodo v AMZS centrih med 1. decembrom 2021 in 15. februarjem 2022 kupili katerokoli letno slovensko e-vinjeto, bomo na člansko kartico naložili 5 € dobroimetja.

Dobroimetje se lahko vse do 28. februarja 2023 koristi:

  • ob podaljšanju AMZS članstva v vrednosti 40 € ali več oziroma
  • ob servisni storitvi v AMZS centrih v vrednosti 40 € in več.

V primeru družinskih članstev se nosilnemu članu poleg njegovega kupona za vsako kupljeno letno slovensko e-vinjeto lahko pripiše še največ toliko kuponov, kolikor je družinskih članov. Pri podaljšanju članstva se lahko porabi en kupon 5 €, ki se izključuje z ostalimi akcijami in se lahko kombinira z akcijo Član pridobi člana (samo akcijo Član pridobi člana je možno kombinirati z vsemi akcijami), ne sme pa se porabiti več kot en kupon 5 € naenkrat.

Ugodnost ob nakupu slovenske e-vinjete v AMZS centrih

Takojšnji popust za imetnike Diners Club AMZS kartice

Do konca januarja 2022 lahko obstoječi in novi imetniki Diners Club AMZS kartice pri nakupu katerekoli slovenske letne e-vinjete poleg nakupa na obroke koristijo takojšnji popust v višini 5 €, ki jih že čaka na kartici.

Plačujte na obroke in si zagotovite dodatne popuste ter ugodnosti po celem svetu. Člani AMZS imate ob prvi včlanitvi v Diners Club eno leto brezplačno članarino za Diners Club.

Diners Club AMZS kartica: plačilna kartica z največ prihranki in ugodnostmi 

V AMZS na voljo tudi avstrijske in švicarske vinjete

V AMZS centrih je mogoče kupiti tudi avstrijske in švicarske vinjete. Cene avstrijskih vinjet za leto 2022 so glede na leto 2021 višje za nekaj odstotkov. Cene avstrijskih in švicarskih vinjet preverite na tej povezavi. 

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

 

Ključne besede


vinjetaavtocestahitra cesta

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

213

Priljubljenost članka

213

Shrani

Delite s prijatelji