Anketa: Odnos do varnosti v prometu

Novice

Prijazno vabljeni k sodelovanju v raziskavi Odnos do varnosti v prometu. Vaši odgovori nam bodo pomagali razumeti pogled voznikov in prispevali k razvoju programov varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Reševanje ankete traja največ 10 minut, vaši odgovori so popolnoma anonimni.


Anketo, ki bo odprta do vključno 16. julija, najdete na tej povezavi ali s skeniranjem QR kode.

Kakovosten odnos voznikov do varnosti v prometu prispeva k ohranjanju dobrih vozniških navad in k večji prilagodljivosti na številne izzive, s katerimi se v prometu srečujemo. Strokovnjaki s področja prometne varnosti ugotavljajo, da bi lahko vozniki preprečili dve tretjini nezgod, če bi zavestno ohranjali človeške dejavnike varnosti, od priprave na vožnjo do učinkovitega prilagajanja glede na cestno-prometne pogoje in lastno počutje.

Kljub dobrim zmožnostim za vožnjo, znanju in izkušnjam, se tudi v prometu dogaja, da pri voznikih prevladajo čustva, prepričanja ali celo predsodki, ki jih imajo o drugih ljudeh in voznikih. Znano je, da naše misli pomembno vplivajo na naše čustvovanje in vedenje. Zato nam zavedanje, kdo smo in kako razmišljamo v povezavi z drugimi ljudmi v prometu, lahko pomaga k za varnost boljšim odločitvam.

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem znanje in spretnosti za vožnjo vsakodnevno izboljšujejo vozniki vseh generacij. V želji, da bi jih še bolje razumeli, smo oblikovali raziskavo o njihovem odnosu do varnosti v prometu, ki jo izvajamo vsako leto. Rezultati nam bodo pomagali tudi pri razvoju programov izobraževanja varne vožnje. Reševanje vprašalnika traja največ 10 minut, vaši odgovori so popolnoma anonimni, zato vas prosimo za iskrenost pri odgovarjanju. 

Hvala za vaš prispevek k razvoju kakovosti. 

Preverite pester nabor programov varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in izberite tistega, ki vam bo pisan na kožo!

Ključne besede


varnostanketavarnost na cestivarnost v prometu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

50

Priljubljenost članka

50

Shrani

Delite s prijatelji