Novi predsednik Avto-moto zveze Slovenije je Leopold Pungerčar

Novice

Skupščina AMZS je na včerajšnji seji izvolila novega prvega moža največje slovenske nevladne organizacije na področju mobilnosti in nacionalne športne zveze za motošport in karting.

Nagovor novega predsednika Avto-moto zveze Slovenije Leopolda Pungerčarja po izvolitvi.
Nagovor novega predsednika Avto-moto zveze Slovenije Leopolda Pungerčarja po izvolitvi.

Na včerajšnji Skupščini AMZS je 55 zakonitih zastopnikov polnopravnih članic Avto-moto zveze Slovenije (od 77) izbiralo med dvema kandidatoma za predsednika: Antonom Breznikom, predsednikom AMD Orehova vas, ki je Avto-moto zvezo Slovenije že vodil v obdobju 2013–2021, in Leopoldom Pungerčarjem, članom upravnega odbora AMD Trebnje, ki je bil v aktualnem mandatu tudi član AMZS komisije za finančno gospodarska vprašanja. Predstavniki članic AMZS so za prvega moža največje slovenske nevladne organizacije na področju mobilnosti in nacionalne športne zveze za motošport in karting za obdobje do novembra 2025 izvolili Leopolda Pungerčarja, ki je dobil 44 glasov (Breznika je podprlo devet članic, dve glasovnici pa sta bili neveljavni). 

Novi predsednik AMZS se je po izvolitvi predstavnikom članic AMZS zahvalil za zaupanje in dejal:

Prizadeval si bom, da bo članstvo v AMZS še naprej raslo, pri čemer pa je predpogoj, da bomo upravičili zaupanje naših članov, visoka raven storitev, ki jim jih članstvo zagotavlja. Na področju varne mobilnosti mora AMZS ohraniti vlogo enega najpomembnejših deležnikov v naši državi. To nam bo med drugim uspelo s še bolj aktivnimi avto-moto društvi in klubi v lokalnem okolju. Aktivneje pa moramo podpirati tudi društva ter športnice in športnike, ki tekmujejo pod okriljem AMZS, in na ta način krepiti slovenski motošport in karting.

Poleg volitev novega predsednika – te so bile razpisane po odstopu Andreja Brgleza na Skupščini AMZS 11. decembra 2023, so se predstavniki članic AMZS seznanili z informacijo o poteku preoblikovanja gospodarske družbe AMZS d.d. v AMZS d.o.o. in sprejeli sklep, da se zaradi potrebnega daljšega časa za izvedbo vseh postopkov rok za preoblikovanje podaljša do 30. junija 2024.

Na seji Skupščine AMZS je odločalo 55 zakonitih zastopnikov polnopravnih članic Avto-moto zveze Slovenije.  

Ključne besede


Anton BreznikSkupščina AMZSpredsednik AMZSAndrej BrglezvolitveLeopold Pungerčar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

67

Priljubljenost članka

67

Shrani

Delite s prijatelji