Prispevek k Viziji 0 – Kako zagotoviti ceste ter njihove uporabnike bolj varne

European Road Assessment Programme (EuroRAP), Družba za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije (DRC) ter Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) kot avtoklub gostitelj Generalne skupščine EuroRAP 2016 vas vabimo na konferenco Srednje in Jugovzhodne Evrope o varnosti v cestnem prometu z naslovom Prispevek k Viziji 0 – Kako zagotoviti ceste ter njihove uporabnike bolj varne.

Konferenca bo v četrtek, 23., in petek, 24. junija 2016, v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana.

Mag. Violeta Bulc, evropska komisarka za promet, bo v četrtek, 23. junija 2016, prisostvovala okroglim mizam v okviru fokusnih skupin, namenjenim različnim tematikam prometne varnosti. Konferenco bo obiskal tudi dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo. Predvidoma bosta dala izjavo novinarjem ob 13. uri.

Več kot 150 udeležencev s strani vladnih organov in inštitucij, raziskovalnih inštitucij, upravljalcev cest ter ponudnikov storitev na področju varne mobilnosti bo razpravljalo o načinih sledenja ciljem Vizije 0, zagotovitvi bolj varnih cest ter cest z oceno najmanj treh zvezdic po EuroRAP protokolih.

Program konference