Donacija Zvezi Sonček in Centru Janeza Levca Ljubljana

Novice

V AMZS, d. d., so se ob koncu minulega leta odločili, da namesto poslovnih daril, ki sicer polepšajo novoletni čas, 58 voznikom, ki skrbijo za prevoz otrok in oseb s posebnimi potrebami v Sončku – Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije ter Centru Janeza Levca Ljubljana omogočijo brezplačen intenzivni tečaj varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.


Nekaj skupin voznikov se je v tem mesecu tečaja že udeležilo, preostali pa se bodo na spoznavanje ključnih elementov varne vožnje, kot so pravilen sedežni položaj, nastavitev volana, kako ravnati, ko vozilo zanese, vožnja v ovinku na spolzki podlagi, kako pravilno zavirati, se umakniti oviri in rešiti še tako nepričakovano situacijo na cesti, podali februarja. Na teh tečajih AMZS inštruktorji varne vožnje poudarjajo tudi pomen pravilnega pritrjevanja invalidskih vozičkov, saj lahko to pomembno vpliva na varno vožnjo.

Slovesne predaje donacije Centru Janeza Levca Ljubljana v enoti OŠPP Dečkova sta se udeležila tudi predsednik Avto-moto zveze Anton Breznik in direktorica AMZS, d. d., Lucija Sajevec. Predsednik AMZS je izrazil veselje in zadovoljstvo, da lahko AMZS na tak način pomaga in prispeva k večji varnosti učencev in tudi drugih udeležencev v prometu. Vodja enote Matjaž Knez pa je ob zahvali za donacijo poudaril, da se vse premalokrat zavedamo, da lahko vozniki ravno prek takšnih tečajev ogromno pripomoremo k večji varnosti na naših cestah ter izpostavil, da imajo vozniki kombijev, ki vozijo otroke na najrazličnejše dejavnosti, izjemno odgovorno nalogo, ki jo bodo sedaj, s pomočjo AMZS, zagotovo bolj varno opravljali.

Posebno zahvalo pa je AMZS v imenu staršev ob tej priložnosti namenila tudi mama enega od učencev.

 

Ključne besede


AMZS Center varne vožnjedonacijaInvalidiZveza SončekCenter Janeza Levca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji