Osebna izkaznica

Avto-moto zveza Slovenije je nacionalna avtomobilska zveza z več kot stoletno tradicijo, zasnovana na tradiciji Kranjskega avtomobilnega kluba, ustanovljenega leta 1909, in sorodnih mednarodnih organizacij. Združuje 104 članice (77 polnopravnih članic in 27 pridruženih članic) ter več kot 88.000 članov in je tako največji zastopnik interesov voznikov ter drugih udeležencev v prometu. 

Avto-moto zveza Slovenije si prizadeva, da bi člani AMZS uživali v brezskrbni mobilnosti. Prek družbe AMZS, d. d., in drugih partnerjev poleg pomoči na cesti zagotavlja še številne prednosti in ugodnosti, tako doma kot v tujini. Pomoč na cesti v Sloveniji izvaja hčerinska družba AMZS, d. d., v sodelovanju s pogodbenimi izvajalci. V drugih državah Avto-moto zveza Slovenije članom pomoč na cesti omogoča v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi.

Delovanje Avto-moto zveze Slovenije opredeljuje in določa Statut Avto-moto zveze Slovenije, njen zakoniti zastopnik je predsednik AMZS.

Temeljna področja delovanja Avto-moto zveze Slovenije so:

Avto-moto zveza Slovenije je največja slovenska nevladna organizacija na področju varne mobilnosti. Je tudi nacionalna športna zveza za motošport in karting (pod njeno okrilje sodijo panoge motokros, supermoto, speedway, cestno hitrostni motociklizem, starodobni motociklizem, enduro, cross country, trial in karting).

Avto-moto zveza Slovenije je članica mednarodnih zvez in združenj, kot so:

  • FIA (mednarodna avtomobilistična zveza) in FIA/AIT (mednarodna turistična zveza),
  • FIM (mednarodna motociklistična zveza) in FIM Evropa,
  • Alpe Adria Motorcycle Union,
  • ARC Evropa (mednarodna mreža za pomoč na cesti).

Je tudi članica Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez Slovenije.

Naziv Avto-moto zveza Slovenije
Sedež Dunajska cesta 128, SI-1000 Ljubljana
Davčna številka SI85390518
Matična številka 5163196
TRR 02922-0019200369
Predsednik Leopold Pungerčar
Podpredsednik Tomaž Andrejka
V. d. generalnega sekretarja Davorin Smodiš

Oglasna sporočila