Aplikacija AMZS

Za natančno spremljanje radarjev, zastojev in drugih prometnih informacij vam je na voljo aplikacija AMZS, ki je nepogrešljiva tudi kot napredni sistem klica za pomoč na cesti.

Na voljo za mobilnike z operacijskim sistemom iOS in Android!

Ključna prednost AMZS aplikacije je, da poleg pretočnosti prometa in lokacije zastojev obvešča tudi o tem, kako dolg je zastoj in koliko časa bo voznik v njem izgubil, ter o vseh drugih (izrednih) razmerah na cesti. S pravočasno pridobitvijo takšne informacije si lahko vozniki lažje organizirajo svojo pot in čas, ki ga zanjo porabijo. Aplikacija opozarja tudi na bližino šol (voznik lahko na podlagi obvestila prilagodi vožnjo, upoštevaje, da so na cesti otroci) in na morebitne kritične situacije (npr. o nasproti vozečem vozilu na avtocesti ali hitri cesti) ter izredne razmere na cesti (zasneženo cestišče, megla …), kar pri vozniku vzbudi večjo pozornost in omogoča hitrejšo ter pravočasno prilagoditev vožnje.

V AMZS smo pri razvoju upoštevali še en vidik varne vožnje in pisna opozorila v aplikaciji nadgradili v glasovna.

AMZS aplikacija obvešča tudi o radarjih

AMZS aplikacija vsebuje najširši vir prometnih informacij (prometne kamere, podatke državnih institucij, »glas ljudstva« – radijski poslušalci), za relevantnost katerih skrbi AMZS s pomočjo poslušalcev in prometnega centra Radia 1. Vključuje tudi obvestila o stacionarnih radarjih, policijskih kontrolah in drugem dogajanju na poti.

SOS gumb za pomoč na cesti

Prometne informacije pa so le del celotne AMZS aplikacije. Članom AMZS namreč omogoča, da imajo z njeno pomočjo vselej pri roki vse o svojem članstvu: virtualno člansko kartico (ki nadomešča kartico v fizični obliki), podatke o tem, kateri družinski člani so vključeni v članstvo, o izbranem avto-moto društvu, datumu poteka članstva, številki police turističnega zavarovanja v tujini, poleg tega pa tudi informacijo o vseh ugodnosti, ki jih imajo kot člani AMZS (nabor ugodnosti, kje in kako jih lahko koristijo). Velika dodana vrednost pa je predvsem poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila.

Oseba, ki si aplikacijo naloži na svoj pametni mobilni telefon ali tablični računalnik, najprej vnese svoje podatke, če je član AMZS pa tudi svoje članske podatke, in se s tem identificira kot uporabnik omenjene mobilne naprave. V primeru okvare ali poškodbe vozila pa lahko zgolj s funkcijo SOS operaterju že sporoči podatke o lokaciji nesreče oziroma okvare.

V AMZS uporabnikom še svetujemo, naj aplikacijo redno osvežujejo, saj se ta vseskozi razvija. Skrbimo za nove funkcionalnosti ter posodobitve, ki bodo pripomogle k varnejšim in brezskrbnim potem.

Več o funkcionalnostih aplikacije

Prometne informacije

Bodite na tekočem z dogajanjem na cestah. Prometnim razmeram je sedaj dodana tudi informacija o pretočnosti in pričakovanih zamudah ob gneči in zastojih. Aplikacija o dogajanju na poti uporabnika opozarja glasovno in tako omogoča, da je o zastojih, policijskih kontrolah, izrednih dogodkih na cesti in drugem dogajanju na poti obveščen brez odmikanja pogleda s ceste. 

Opozorila o meritvah hitrosti

Poleg izrednih dogodkov na cesti aplikacija opozarja tudi na stacionarne in mobilne merilnike hitrosti. Dodali smo tudi stacionarne radarje na Hrvaškem!

Cene pogonskih goriv

Cene goriv se med ponudniki in lokacijami trenutno le minimalno razlikujejo, uporabniki pa v aplikaciji lahko spremljajo njihov trend. Ko bodo razlike večje, bo edinstvena funkcionalnost AMZS aplikacije nepogrešljiv sopotnik na poti, saj bodo lahko uporabniki AMZS aplikacije na ta način tudi prihranili. Dodali smo tudi cene goriv na Hrvaškem!

Potovalni časi med kraji po Sloveniji

Potovalni čas se izračuna na osnovi upoštevanja vseh prometnih dogodkov na izbrani relaciji. Uporabnik lahko poleg stalnih lokacij dodaja tudi poljubne lokacije.

Članske ugodnosti

Članom AMZS je na voljo pregled vseh ugodnosti, ki so jim na voljo, s poudarkom na prihrankih na katere lahko računajo. 

Članu je tako vedno na voljo vpogled v vse ugodnosti, ki mu jih nudi njegov paket članstva, poleg tega pa tudi seznam brezplačnih storitev, ki jih je že koristil in tistih, ki so mu še na voljo v tekočem članskem letu.

Klic na pomoč

Nič več čakanja na telefonski zvezi! Uporabniku aplikacije je na voljo poenostavljen sistem klica v primeru prometne nesreče ali okvare vozila. 

Oseba, ki si aplikacijo naloži na svoj pametni mobilni telefon ali tablični računalnik, najprej vnese svoje podatke, če je član AMZS pa tudi svoje članske podatke, in se s tem identificira kot uporabnik omenjene mobilne naprave. S tem poskrbi, da mu v primeru okvare ali poškodbe vozila ne bo potrebno vseh podatkov navajati v pogovoru z operaterjem.

V primeru nesreče ali okvare za naročilo pomoči na cesti ni več potreben dolgotrajen telefonski razgovor, temveč aplikacija podatke posreduje sama. Uporabnik v aplikaciji za ta namen izbere funkcijo SOS.

 

 

Operater, ki bo sprejel uporabnikov klic, bo vse podatke že imel v svojem programu za obravnavo primera. Podatke, ki jih je uporabnik pred klicem izpustil, bo lahko navedel v razgovoru z operaterjem.

Naš mehanik bo nato v najkrajšem možnem času prihitel na kraj neljubega dogodka in odpravil napako ali pa poskrbel za vleko vozila do najbližje poslovne enote AMZS ali pooblaščenega servisa.

Priljubljene lokacije

Uporabnikom bo v pomoč možnost dodajanja priljubljenih lokacij, seveda pa nismo pozabili na lokacije naših poslovnih enot, storitev, ki jih posamezna enota opravlja, in kontaktni podatki. Tako se bodo lahko kjerkoli v Sloveniji za pomoč obrnili na najbližjo poslovno enoto AMZS, pa naj bo to v zvezi z našimi prodajnimi artikli, mednarodnimi dokumenti ali pa za tehnično pomoč.

Izbira obvestil

V aplikaciji lahko izbirate vrste opozoril, ki jih želite od nje. Omogočeno je tudi izklapljanje posameznih dogodkov (npr. stacionarni radar na vsakodnevni poti...).

Prenos in namestitev aplikacije

Aplikacijo si lahko prenesete prek spodnjih povezav:

Za namestitev aplikacije ne potrebujete naprednega računalniškega znanja, ob zagonu le sledite navodilom na zaslonu. 

 

 

Še niste član AMZS?

Včlanite se in prihranite!

Naprej