Številka za pomoč na cesti - 1987

Številka 1987 je naš prepoznavni znak in je tudi sestavni del naše celostne grafične podobe. Izhaja iz številke 987, ki je bila uvedena že leta 1971 kot enotna telefonska številka službe Pomoč-informacije.

Danes ta številka pomeni klic v sili vsem voznikom, ki jih avtomobil ali motocikel pusti na cedilu, ali pa so vozilo poškodovali v prometni nesreči. Ne glede na neprijetno situacijo, ki je doletela vas in vaše vozilo, vas bo klic na to številko povezal z našim klicnim centrom, kjer bodo naši operaterji poskrbeli za čim hitrejši odziv in zagotovili prihod našega mehanika na vašo lokacijo.

Cena klica

Klic na številko 1987 žal ni brezplačen v vseh omrežjih. Vseeno pa se številka smatra kot posebna številka (podobno kot 112 in 113), kar pomeni tudi, da se cena klica obračuna na klic in ne na čas pogovora. Cena klica je odvisna od telefonskega operaterja. V spodnji tabeli navajamo cene nekaterih operaterjev.

Telefonski operater Cena klica
Mega M brezplačno
Izimobil brezplačno
A1 brezplačno
T-2 0,0574 EUR na klic
Telekom Slovenije 0,0632 € za klice iz fiksnih številk
brezplačno za klice iz mobilne številk
Telemach

0,0586 EUR na klic

Bob

brezplačno

HoT - Hofer Telekom

0,1000 EUR na klic

Navedene cene so informativne narave. Povzete so po cenikih posameznih operaterjev, ki jih lahko spremenijo, na kar pa AMZS nima vpliva. Za točno informacijo o ceni klicev na posebne številke se obrnite na posameznega operaterja.

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

Oglasna sporočila