SOS telefoni na Nizozemskem niso več v uporabi

Novice

Nizozemski avtomobilski klub ANWB sporoča, da od 1. 7. 2017 (rumeni) SOS telefoni ob nizozemskih avtocestah niso več v uporabi. Članom AMZS, ki se v primeru nesreče ali okvare vozila nahajajo v tujini, svetujemo, naj pokličejo AMZS klicni center na telefonsko številko +386 1 530 53 53.

Vir: www.anwb.nl
Vir: www.anwb.nl

Nizozemska je odločitev o odstranitvi rumenih SOS telefonov ob avtocestah sprejela na podlagi dejstva, da večina voznikov v primeru okvare vozila pomoč pokliče preko mobilnega telefona. SOS telefoni tako od 1. 7. 2017 ne delujejo več.

Članom AMZS, ki se odpravljajo na pot na Nizozemsko (ali tudi v druge države, v katerih AMZS v sodelovanju s tujimi partnerskimi klubi zagotavlja pomoč na cesti), svetujemo, naj v primeru okvare ali nesreče vselej pokličejo AMZS telefonsko številko +386 1 530 53 53 (številka za klic je navedena na hrbtni strani članske kartice, pa tudi v AMZS aplikaciji). »Na ta način si člani AMZS zagotovite, da vsa koordinacija reševanja poteka iz AMZS klicnega centra v Sloveniji, kjer operaterji uredijo vse potrebno za nudenje ustrezne pomoči, in se tudi izognete morebitnim goljufom ter prevarantom. Našim partnerskim klubom v tujini posredujemo delovni nalog, ki ga, če dvomite, ali izvajalec nastopa v imenu AMZS ali ne, lahko zahtevate na vpogled,« svetuje vodja AMZS klicnega centra Tomaž Kejžar in dodaja, da AMZS v sodelovanju s partnerskim klubom države, v kateri se član nahaja, poskrbi, da bo pomoč čim hitrejša in brez morebitnih dodatnih zapletov.

V AMZS še svetujemo, naj vozniki pred odhodom na pot poskrbijo za napolnjeno baterijo svojega mobilnega telefon ter da ob klicu čim bolj natančno opišejo lokacijo, kjer se je okvara vozila pripetila (za določitev lokacije je lahko v pomoč tudi navigacija, npr. google maps, garmin, …). »Če se vam okvara vozila ali nesreča pripeti v Sloveniji, je treba za AMZS pomoč na cesti poklicati na številko 1987, svetujemo pa tudi uporabo AMZS aplikacije za pametne mobilne naprave, ki omogoča poenostavljen sistem klica,« še pojasnjuje Kejžar. 

Ključne besede


AplikacijaNizozemskaAMZS članstvopomoč na cesti v tujini

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji