AMD IZLAKE

Uraden naziv: AVTO MOTO DRUŠTVO IZLAKE

Društvo
Naslov Izlake 3, 1411 Izlake
Telefon 031 464 989
E-pošta amd.izlake@gmail.com
Delovni čas -
Leto ustanovitve 1951
Spletna stran https://www.amdrustvo-izlake.si/
Koda društva 5020

AMD Izlake je aktivno predvsem na področju prometne kulture, preventive in s tem povezane prometne varnosti na Izlakah, Mlinšah in v okolici. Na začetku svojega delovanje je poučevalo kandidate za voznike, sodelovalo v prometnih krožkih v šoli, prek svoje krovne organizacije, Avto-moto zveze Slovenije, pa svojim članom vseskozi pomaga na poteh doma in v tujini ter jim zagotavlja številne ugodnosti, ki jih vključuje AMZS članstvo. 

Pomemben del aktivnosti izvaja v sodelovanju z Moto klubom, ki je bil ustanovljen pred 40 leti in velja za enega najstarejših v Sloveniji, Izlake pa so posledično prepoznavne po mednarodno odmevnih motorističnih srečanjih, ki so potekala v osemdesetih letih prejšnjega stoletja pred takratnim hotelom Medijske toplice. Moto zbori, klubske furce in potovanja, prijateljstva z moto klubi v Sloveniji in onkraj meja, druži člane v veliko družino motoristov. Klubska srečanja, aktivnosti, potovanja in potopisi so objavljeni na spletni strani in družbenih omrežjih. 

AMD Izlake se je razvilo iz Ljudske tehnike. Duh ljudske tehnike še danes neguje modelarska sekcija, ki se lahko pohvali z vrsto naslovov državnega prvaka, naslovom svetovnega prvaka in celo svetovnim hitrostnim rekordom. Vsako leto se udeležujejo mednarodnih tekmovanj v Nemčiji in Italiji, pri čemer redno razveseljujejo z zasedbo prvih treh mest v posameznih kategorijah.  

Dejavnost društva se skozi leta ni spreminjala, spremenile so se le prioritete. Če je bila nekoč to avtošola, je sedaj prometna preventiva oziroma varna mobilnost, ki zaokrožuje celotno področje mobilnosti. Društvo aktivno sodeluje pri ozaveščanju in pomoči otrokom pri varni poti v šolo (sodeluje tudi pri AMZS akciji pred začetkom novega šolskega leta Še 365 dni!), razdeljuje odsevne komplete za najmlajše, pripravlja demonstracijo treninga varne vožnje in predavanja inštruktorjev varne vožnje na teme varne mobilnosti, zelo odmevni so tudi Moto golaž Partiji. AMD Izlake se pridružuje še mnogim drugim aktivnostim AMZS. Tako je denimo letos spomladi na Izlakah organiziralo obnovitveni tečaj prve pomoči.

Društvo ima že vrsto let svojo spletno stran, ki je bila leta 2021 prenovljena. S tem, kot tudi s sodelovanjem s tiskanimi in elektronskimi mediji, radiem in lokalno televizijo, skrbi za transparentno delo in obveščanje članov in krajanov o pomembnih novicah ter svojem delu.

Oglasna sporočila