AMD POHORJE

Uraden naziv: AVTO MOTO DRUŠTVO POHORJE ZGORNJE HOČE

Društvo
Naslov Zgornje Hoče 25 a, 2311 Hoče
Telefon 041 741 521
E-pošta konrad.vrhovsek@gmail.com
Delovni čas -
Leto ustanovitve 1962
Koda društva 5083

AMD Pohorje je ob ustanovitvi leta 1962 delovalo kot krožek pri AMD Orehova vas. Kasneje so člani kupili zemljišče za postavitev doma, ki so ga dogradili s pomočjo krajanov in z ogromno prostovoljnega dela. V njem so se razvijali šport, rekreacija in kultura, bil pa je tudi pomemben prostor družabnih srečanj krajank in krajanov. 

AMD Pohorje je v šestih desetletjih svojega obstoja skrbelo za šolanje voznikov in športnih funkcionarjev, organiziralo veliko odmevnih prireditev – tako na področju športa (cestno hitrostne dirke, rally, avtokros, avtoskiring, enduro) kot prometne preventive (dogodki za voznike traktorjev, terenskih vozil, traktorjev …). Za svoje uspešno delo je prejelo veliko priznanj.  

Društvo je danes aktivno zlasti na področju prometne varnosti, predvsem pri skrbi za varnost najmlajših udeležencev v prometu (npr. varovanje šolarjev ob začetku šolskega leta in tudi sodelovanje pri akciji Še 365 dni!, ki poteka pod okriljem Avto-moto zveze Slovenije) in pri pridobivanju novih članov. Zelo dobro sodeluje z društvi v Občini Hoče-Slivnica in tudi širše, pa tudi z Osnovno šolo Dušana Flisa – podružnično šolo Reka-Pohorje in s kmetijsko fakulteto. V prostorih društva delujeta krajevna organizacija Rdečega križa Slovenije in turistično društvo, organizirajo se tudi različne proslave in praznovanja, kar pomeni, da dom še dandanes resnično kot prostor druženja krajank in krajanov. 

Oglasna sporočila