Prometna doživljalnica

V Otroški prometni doživljalnici, rubriki, ki jo v uredništvu Motorevije  pripravljajo posebej za najmlajše junake v svetu prometa, se boš lahko v letošnjem letu spoznaval z ravnanji, ki med vožnjo motijo voznika in na žalost tudi povečujejo možnosti za nastanek prometne nesreče.

AMZS otroška doživljalnicaVarno na pot s kolesom

Lepi sončni dnevi so kot naročeni za uživanje na kolesu. Seveda smo tudi kolesarji udeleženci v prometu, zato je pomembno, da poskrbimo, da bomo na kolesu varni. Klikni na sliko in preveri, kaj priporočajo Anja, Marko in Zdravko. 

 

 

Varni sopotniki v avtuBodimo varni sopotniki v avtu

Anja, Marko in Zdravko vedo, da lahko v avtu tudi oni pomagajo, da bo vožnja varnejša. Preveri, kako se pripravijo na daljšo pot ter kaj lahko in česa ne smejo početi v avtu. Klikni na sliko in si jo prenesi. 

 

 

AMZS Brez mobilcaZakaj telefon poveča tveganje za prometno nesrečo?

Med vožnjo mora biti voznik ves čas osredotočen na dogajanje v prometu. Pri tem ga lahko zmoti uporaba telefona. AMZS Super junaki odkrivajo primere, kako telefon odvrača voznikovo pozornost. Klikni na sliko in si jo prenesi.

Uporaba mobilnega telefona pa je lahko nevarna tudi za pešce in kolesarje. Zakaj? Preveri na www.amzs.si/brezmobilca.

  

AMZS otroška prometna doživljalnica - s kužkom na potS kužkom na pot

Imaš kužka, ki ga vzameš s sabo v avto, kadar greste na izlete, počitnice ali na obiske in po opravkih? Ali veš, kako poskrbeti, da bo tvoj kužek med vožnjo varen, da mu bo udobno in da ne bo mogel motiti voznika, saj bi to odvračalo njegovo pozornost od dogajanja v prometu?

S klikom na sliko preveri, za kaj vse je treba poskrbeti, kadar se s svojim štirinožnim prijateljem odpraviš na pot z avtomobilom.