Prometna doživljalnica

V Otroški prometni doživljalnici, rubriki, ki jo v uredništvu Motorevije  pripravljajo posebej za najmlajše junake v svetu prometa, se boš lahko v letošnjem letu spoznaval z ravnanji, ki med vožnjo motijo voznika in na žalost tudi povečujejo možnosti za nastanek prometne nesreče.

Varno na počitnice

Pred odhodom na počitnice se moramo dobro pripraviti, da česa ne pozabimo. Klikni na sliko in pomagaj Anji, Marku in Zdravku, da bodo lahko uživali brezskrbno poletje. 

 

 

 

 

Kako bomo pešci v prometu bolj varni?

 Otroška doživljalnicaAnja, Marko in Zdravko vedo, da smo pešci v prometu najbolj ranljivi. Zato moramo biti še posebaj pazljivi in poskrbeti, da smo na vsakem koraku pozorni, vidni in previdni. Klikni na sliko in preveri, kako pravilno poskrbeti za svojo varnost. 

 

Varno na pot s kolesom

AMZS otroška doživljalnica

Lepi sončni dnevi so kot naročeni za uživanje na kolesu. Seveda smo tudi kolesarji udeleženci v prometu, zato je pomembno, da poskrbimo, da bomo na kolesu varni. Klikni na sliko in preveri, kaj priporočajo Anja, Marko in Zdravko. 

 

 

Bodimo varni sopotniki v avtu

Varni sopotniki v avtu

Anja, Marko in Zdravko vedo, da lahko v avtu tudi oni pomagajo, da bo vožnja varnejša. Preveri, kako se pripravijo na daljšo pot ter kaj lahko in česa ne smejo početi v avtu. Klikni na sliko in si jo prenesi. 

 

 

Zakaj telefon poveča tveganje za prometno nesrečo?

AMZS Brez mobilca

Med vožnjo mora biti voznik ves čas osredotočen na dogajanje v prometu. Pri tem ga lahko zmoti uporaba telefona. AMZS Super junaki odkrivajo primere, kako telefon odvrača voznikovo pozornost. Klikni na sliko in si jo prenesi.

Uporaba mobilnega telefona pa je lahko nevarna tudi za pešce in kolesarje. Zakaj? Preveri na www.amzs.si/brezmobilca.

  

S kužkom na pot

Imaš kužka, ki ga vzameš s sabo v avto, kadar greste na izlete, počitnice ali na obiske in po opravkih? Ali veš, kako poskrbeti, da bo tvoj kužek med vožnjo varen, da mu bo udobno in da ne bo mogel motiti voznika, saj bi to odvračalo njegovo pozornost od dogajanja v prometu?

S klikom na sliko preveri, za kaj vse je treba poskrbeti, kadar se s svojim štirinožnim prijateljem odpraviš na pot z avtomobilom.

Varno na pot z avtobusom 

Začelo se je novo šolsko leto, ko se bo večina otrok v šolo in iz nje peljala z avtobusom. Si med njimi tudi ti? Klikni na sliko in poglej, kaj svetujejo Anja, Marko in Zdravko za čim bolj varen prevoz z avtobusom.

 

 

 

Potujmo okolju prijazno 

V Sloveniji skoraj tretjina vseh emisij toplogrednih plinov prihaja iz prometa. Anja, Marko in Zdravko so se zato odločili, da se bodo pridodnji teden v šolo odpravili le s tistimi prevoznimi sredstvi, ki so do okolja prijazni. Skupaj so se namenili raziskati, katera prevozna sredstva lahko uporabijo namesto avta ali motorja, da pridejo do šole oziroma vrtca. Pridruži se jim pri njihovem raziskovanju.

Bonton na avtobusu 

Vsi radi uživamo v vožnji z avtobusom, zato je zelo pomembno, da med vožnjo upoštevamo določena pravila in bonton. Na sliki so trije primeri napačnega obnašanja. Jih prepoznaš? 

 

Za prometno varnost smo odgovorni vsi 

V pobarvanki je popoln prometni nered. Pobarvaj risbo in obkroži tri napake, ki ponazarjajo napačno ravnanje v prometu. 

Vsi udeleženci v prometu moramo upoštevati cestnoprometne predpise ter skrbeti za svojo varnost in za varnost ostalih udeležencev v prometu. 

 

 

 

Oglasna sporočila