Prepoved starih dizelskih vozil v Nemčiji

Novice

V Hamburgu so konec maja uveljavili prepoved vožnje (starejših) dizelskih vozil.


Prepoved v drugem največjem nemškem mestu Hamburgu velja za vozila z dizelskimi motorji, ki ne dosegajo najnovejših standardov Euro 6. V mestu na severu Nemčije je prepoved začela veljati 31. maja, in sicer na 1,6 kilometra dolgem delu ceste Stresemannstraße, kjer prepoved velja za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone, in na 580 dolgem delu ulice Max-Brauer-Allee. Ukrep velja za vse, razen za prebivalce obeh ulic, smetarje, avtobuse, taksiste in dostavna vozila. Za vožnjo v omejenem območju je potrebno pridobiti temno modro eko nalepko.
Za neupoštevanje prepovedi je predvidena kazen 25 € za avtomobiliste in 75 € za voznike tovornih vozil.

Podoben ukrep bodo po napovedih sprejeli tudi v drugih nemških mestih. Prvi bosta, kot kaže, sledili Stuttgart in Düsseldorf. V Stuttgartu bodo temno modro eko nalepko in prepoved vožnje starejših dizelskih vozil v nekaterih delih mesta predvidoma uvedli s 1. oktobrom 2018.

Zelene eko nalepke na voljo v AMZS

Podobne omejitve, vendar precej blažje, že veljajo v nekaterih nemških mestih. Za dostop do območij z omejitvijo prometa je potreben nakup zelene eko nalepke, na kateri je navedena razvrstitev v emisijski razred. Območja z omejitvijo prometa so označena z znakom »Umwelt zone«. Zelene eko nalepke za vožnjo v območjih z omejitvijo lahko kupite v poslovnih enotah AMZS.

Ključne besede


mednarodni dokumentiEko nalepkeeko nalepke

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji