Rokometaši RK CPL zamenjali igrišče za cesto

Novice

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je pred začetkom nove tekmovalne sezone na nekoliko drugačen način predstavil člane ekipe v sezoni 2018/19 in svoje zmagovalne cilje za sezono. Igralci so se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem pomerili v slalomu z rokometno žogo med stožci in streljanju na gol iz drsečega vozila, kmalu pa bodo k nam prišli na izobraževalni dan.


Fantje so vzorniki ne le na igrišču, s svojimi prepoznavnimi avtomobili morajo biti vzor tudi na cesti. Zato so se s podpisom kodeksa zavezali k upoštevanju prometnih pravil in vrednot, ki jih krasijo tudi na igrišču: k spoštovanju, osredotočenosti, predvidljivosti, ponosu, zgledu, ambicijam in moštvu. V dar so AMZS Centru varne vožnje predali podpisan dres z igralci. AMZS inštruktor Danijel Granda pa je kapetanu ekipe RK Celje Pivovarna Laško Davidu Razgorju predal darilni bon za izobraževalni dan, ko bodo imeli zaradi siceršnjih obveznosti več prostega časa in priložnosti za udeležbo na varni vožnji.

Fantje so imeli zelo sproščeno in zabavno nadaljevanje dneva na poligonu. Inštruktorja sta jih povabila v avtomobile, kjer so se na dveh točkah pomerili v slalomu in zanašanju. Pri slalomu so imeli na podstavku rokometno žogo. Z avtom so slalomirali med stožci, paziti so morali, da jim žoga ne zdrsne na tla, na koncu pa so morali žogo zadeti v gol. Pri zanašanju so potrebovali voznika in sovoznika. Prvi se je vozil s suhe na mokro površino, kjer ga je zaneslo, sovoznik pa je moral iz vozečega vozila zadeti gol. Pri tej vaji bodo še potrebovali malo več spretnosti.

Ključne besede


AMZS Center varne vožnješportnikivarna mobilnostvarna vožnja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji