AMZS na posvetu »City as a Lab«

Novice

AMZS strokovnjaki sodelujejo s prikazom delovanja ter upravljanja multipleksnega prenosa podatkov v sodobnih vozilih.


AMZS je s svojo dejavnostjo neposredno povezan s tehnološkim razvojem v avtomobilski industriji in z uvajanjem novih načinov mobilnosti. Pri tem med drugim sodeluje z družbo AV Living Lab, ki danes in jutri v Kristalni palači BTC organizira dvodnevni posvet »City as a Lab«, na katerem bodo številni strokovnjaki predstavili prihajajoče tehnologije digitalizacije in avtonomne vožnje.

Na dogodku je s prikazom delovanja ter upravljanja multipleksnega prenosa podatkov v sodobnih vozilih tudi AMZS. V sodobnih avtomobilih se namreč pojavlja vse več elektronskih krmilnikov, ki skrbijo za najrazličnejše sklope vozila. Med seboj komunicirajo prek multipleksnega omrežja, v katerem kroži ogromno informacij. Te morajo biti posameznim krmilnikom, da lahko ti ustrezno delujejo in zagotavljajo varno vožnjo, vseskozi na razpolago. »Strokovnjaki v AMZS tehnično diagnostičnem centru znajo te informacije zajeti, analizirati, interpretirati in generirati, na ta način pa se AMZS aktivno vključuje v mobilnost prihodnosti,« je povedal Jurij Kočar, vodja področja AMZS servis, in dodal:

Na dogodku bomo odkrivali nove poslovne priložnosti in poskušali prepoznavati poslovne modele, ki bodo v prihajajočem desetletju narekovali tempo v avtomobilski in informacijski industriji. Na ta način bo AMZS za svoje člane in druge stranke tudi v prihodnje najpomembnejši skrbnik njihove varne in brezskrbne mobilnosti. 

Ključne besede


Jurij Kočarsamovozeča vozilaavtonomna vožnjaAMZS tehnično diagnostični centerdigitalizacija

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji