Znana je AMZS ekipa za olimpijado cestnih patrulj

Novice

V AMZS Centru vožnje na Vranskem je včeraj potekalo izbirno tekmovanje in usposabljanje AMZS mehanikov za pomoč na cesti, ki je odločalo tudi o sestavi AMZS ekipe za mednarodno tekmovanje v odličnosti cestnih patrulj, ki ga organizirata mednarodna avtomobilistična zveza FIA in ARC.


AMZS mehaniki za pomoč na cesti bodo na letošnjem tekmovanju za odličnost cest (FIA Road Patrol Trening for Excellence), ki bo od 1. do 4. oktobra 2019 v Amsterdamu, med favoriti, saj so bili lani drugi – premagali so jih le kolegi iz nizozemskega kluba ANWB, pred tremi leti pa so bili na Hrvaškem prvi in osvojili naslov najboljše evropske cestne patrulje. Zagotovo bi bili na vrhu tudi leta 2017, a takrat je tekmovanje gostil AMZS in ekipa gostiteljev ni sodelovala v tekmovalnem delu dogodka.

Kdo bo AMZS na olimpijadi cestnih patrulj zastopal letos, je odločalo interno tekmovanje in usposabljanje, ki je včeraj potekalo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Na njem so morali mehaniki pokazati znanje identifikacije okvare posameznih komponent električnega vozila ter komunikacijske veščine, saj so te v situaciji, ko morajo pomagati članom oziroma drugim strankam, izjemno pomembne. Barve AMZS bosta na Nizozemskem, ki letos gosti tekmovanje, branila Jasmin Kajtazović iz AMZS Ljubljana in Simon Dolar iz AMZS Celje pod mentorstvom Saše Tomažiča iz AMZS Tehnično-diagnostičnega centra. Mehaniki za pomoč na cesti, ki so se udeležili včerajšnjega usposabljanja, so pridobili certifikat 1. stopnje za rokovanje z električnimi vozili. 

AMZS bosta na mednarodnem tekmovanju za odličnost cestnih patrulj zastopala Jasmin Kajtazović iz AMZS Ljubljana in Simon Dolar iz AMZS Celje.

Direktorica AMZS d.d. Lucija Sajevec je svoji ekipi zaželela uspešne nadaljnje priprave ter dejala:

Držimo pesti za ponovno vrhunsko uvrstitev AMZS. Še pomembnejše pa je, da AMZS mehaniki tudi na ta način soustvarjajo varno in sodobno mobilnost ter da so usposobljeni za vse izzive, da lahko hitro in strokovno rešijo težave naših članov in strank.

Ključne besede


pomoč na cestiFIAARCLucija SajevecRoad Patrol Training for Excellence

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji