Zapore cest ob kolesarski prireditvi Maraton Franja

Novice

Drugi junijski vikend je tradicionalno rezerviran za kolesarski Maraton Franja.

Vir: www.franja.org
Vir: www.franja.org

Kolesarska prireditev Maraton Franja se bo z vožnjo na čas na relaciji Ljubljana–Domžale–Ljubljana začela v petek, 7. junija 2019, ob 16. uri. V soboto, 8. junija 2019, bosta na sporedu Barjanka in družinsko-šolski maraton, v nedeljo pa prideta na vrsto še mali in veliki Maraton Franja. V času kolesarske prireditve bodo občasno zaprte številne ceste. Vse voznike in voznice opozarjamo in naprošamo, naj upoštevajo navodila policistov in redarjev, ki bodo skrbeli za varnost udeležencev maratona.

Zapore cest v petek, 7. junija 2019

Zapore cest bodo med 15. in 21. uro. Start in cilj vožnje na čas bo pred Kristalno palačo v BTC City. Tekmovalci bodo z Ameriške ulice zapeljali na Šmartinsko cesto v smeri proti Sneberjam, Šentjakobu, mimo Dragomlja do Domžal, kjer bo obrat na Ljubljanski cesti, in po isti trasi nazaj.

Vožnja na čas: Opis trase

Šmartinska cesta bo od križišča s Kajuhovo in Jarško zaprta v smeri Šentjakobu. V križišču s Kajuhovo bo promet preusmerjen na Letališko oziroma Litijsko cesto. Vozniki, namenjeni v Šentjakob, bodo preusmerjeni na Jarško cesto, od tam pa preko Tomačevega do Črnuč.

Avtocestni priključek Ljubljana-Sneberje bo prevozen na vseh štirih krakih, vendar v križišču Šmartinske in Zadobrovške ne bo možno dostopati na Šmartinsko in proti Podgorici. Iz smeri Maribora bo ves promet preusmerjen na AC priključek Lj-Ind. cona Moste (BTC-Letališka).

Avtocestni priključek Ljubljana-Šentjakob bo odprt, vendar bo prepovedano zavijanje proti Črnučam oziroma prehajanje trase kronometra in sicer v smeri Sneberje-Domžale. Vozniki, ki bodo želeli iz smeri Črnuč proti Štajerski, bodo preusmerjeni na priključek Domžale, od koder bo voden obvoz. Iz smeri Dola pri Ljubljani bodo vsi vozniki preusmerjeni na avtocesto.

V Domžalah je predvidena zapora Savske in Kolodvorske ceste ter Ljubljanske ceste med obema križiščema s Kolodvorsko cesto. Vozniki iz smeri Kamnika bodo že na Kamniški cesti preusmerjeni proti Trzinu oziroma proti Viru in od tam na avtocesto proti Ljubljani. Iz avtocestnega priključka Domžale bo obvoz po Virski cesti in na Šaranovičevo cesto.

Vsi obvozi bodo označeni. Prehajanje zaprtih cest v času dirke ne bo možno. Voznike in voznice naprošamo na strpnost in upoštevanje navodil policistov in redarjev ob progi.

Zapore cest v soboto, 8. junija 2019

Ob 8. uri bo na ljubljanskem Kongresnem trgu start Barjanke. Začasne zapore cest med 8.00 in 12.30 bodo na relaciji Ljubljana–Brezovica–Plešivica–Bevke–Drenov grič–Sinja Gorica–Vrhnika–Borovnica–Podpeč–Tomišelj–Črna vas–Brest–Ig-Črna vas–Hradeckega cesta–Litijska cesta–Kajuhova cesta–Šmartinska cesta.

Barjanka: Opis traseProfil trase

Med 16.00 in 18.30 bodo zaradi izvedbe družinsko-šolskega maratona popolne zapore cest na relaciji BTC (Ameriška ulica, Kristalna palača)–Šmartinska cesta–Sneberje–Šentjakob–Podgorica–Dragomelj–Pšata–Bišče–Selo pri Ihanu–Domžale–Dragomelj–Šenjakob–Šmartinska cesta–BTC.

Družinsko-šolski maraton: Opis traseProfil traseČasovnica

Zapore cest v nedeljo, 9. junija 2019

Med 9. in 17. uro bo oviran promet na trasi velikega in malega Maratona Franja. Predvidene so dolgotrajnejše popolne zapore cest. 

Večinoma bodo v času daljših popolnih zapor urejeni obvozi. Vse voznike naprošamo na strpnost in upoštevanje navodil policistov in redarjev ob progi. 

Predvidene zapore cest in obvozi na trasi velikega maratona:

  • Brezovica–Vrhnika: med 9.00 in 9.45. Obvoz je možen po avtocesti.
  • Godovič–Idrija: med 9.40 in 15.00. Obvoz po cesti Idrija–Rebro-Dole-Godovič.
  • Cerkno–Kladje–Trebija: med 10.40 in 15.00. Obvoz po cesti Trebija-Žiri–Idrija ali Hotavlje-Leskovica–Novaki–Cerkno. Na relaciji Škofja Loka–Cerkno bo obvoz čez Železnike.
  • Medvode–Škofja Loka: med 10.55 in 15.00 bo zaprt priključek Jeprca, v smeri proti Škofji Loki. Obvoz proti Škofji Loki bo čez Kranj, proti Smledniku pa čez Medvode.
  • Ljubljana: med 12.00 in 17.00 bodo zaprte Tacenska cesta, Obvozna cesta, Dunajska cesta, Dimičeva ulica, Kranjčeva ulica, krožišče pri Žalah, Pokopališka ulica in Šmartinska cesta ter območje do cilja v BTC.
  • Avtocestni priključki: med 11.30 in 15.30 je predvidena zapora priključka Vodice. Obvoz bo prek avtocestnega priključka Brnik. Od 12.00 do 17.00 je predvidena zapora priključkov Ljubljana-Brod in Ljubljana-Bežigrad.

Veliki maraton: Opis traseProfil traseČasovnica

Zapore in obvozi na trasi malega maratona:

Med 11.00 in 13.00 je predvidena popolna zapora ceste ne a relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Suhi Dol–Lučine–Gorenja vas.

Mali maraton: Opis traseProfil trase - Časovnica

Ključne besede


kolesarjiPrometne informacijestanje na cestahprometne informacije

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji