Mehaniki AMZS drugi najboljši v Evropi

Novice

Ekipa AMZS mehanikov je na mednarodnem tekmovanju in usposabljanju za odličnost cestnih patrulj v konkurenci 20 avtomobilskih klubov širom Evrope osvojila odlično 2. mesto.


Usposabljanje, ki poteka pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA in ARC Europe, je letos od 1. do 4. oktobra gostil nizozemski avtomobilski klub ANWB v Utrechtu. Udeležilo se ga je 20 ekip iz 19 evropskih držav.

AMZS sta pod mentorstvom Saša Tomažiča (AMZS Tehnično diagnostično cenetr) zastopala Jasmin Kajtazović (AMZS Ljubljana) in Simon Dolar (AMZS Celje). Ekipa AMZS je ponovila lanski rezultat in osvojila izjemno 2. mesto, zmagala je ekipa nemšega avtomobilskega kluba ADAC, tretje mesto pa je zasedla ekipa avstrijskega avtomobilskega kluba ÖAMTC. 

Člani AMZS, za vas in vaše vozilo skrbijo najboljši v Evropi!

Naloge mehanikov so bile reševanje skritih, a realnih okvar na avtomobilih, s katerimi se vsakodnevno srečujejo pri pomoči na cesti članom avtomobilskih klubov. Ocenjevalo se je 16 nalog in kot narekuje prihodnost mobilnosti, so bile praktično vse napake, ki so jih mehaniki morali odkriti in odpraviti, električne narave. Skrivale so se denimo na električnem smartu, električnem kolesu in hitri polnilnici za električno vozilo. 

 

Še niste član?

Včlanite se in si zagotovite poti brez skrbi ter druge prednosti AMZS članstva.

Klik do članstva

 

Naloge so bile povezane tudi s komunikacijskimi omrežji v vozilih, kot sta omrežji CAN in LIN, akumulatorji in polnilnimi sistemi pri sodobnih vozilih, pri čemer je bila pozornost usmerjena v start-stop sisteme in težave, povezane z njimi. Ukvarjali so se in na testih odgovarjali tudi na vprašanja o mikro-hibridnih vozilih.

 

Ključne besede


pomoč na cestiRoad Patrol Training for Excellencetekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji