Za pomoč, pogovor ali nasvet vam je prek telefona na voljo naša psihologinja Julija Pelc

Novice

AMZS psihologinja Julija Pelc, spec. za psihološko svetovanje, je specializirana tudi za prvo psihosocialno pomoč. Na telefonsko številko 031 649 514 jo lahko pokličete med 8. in 15. ter 18. in 21. uro.


Tudi vas v teh dneh preplavljajo neprijetne misli, skrbi?

Razumljivo. Novo, nepoznano, nevidno in ogrožajoče je med nami. Pomembno je, da se s ciljem omejitve širjenja koronavirusa osamimo tako, da ostanemo stran od ljudi, a ne nujno tudi od telefona. Ta je vez do ljudi, ki so pripravljeni prisluhniti. Tudi vaši stiski.

Ko se ljudje zavemo, da ne moremo ubežati nevarnosti, ker je povsod okrog nas, v nas vznikne občutek, da zmanjkuje tal pod nogami, sapa postaja težka, srce odmeva ali obratno, oseba lahko v smehu prekipeva. Nekatere uklešči strah, drugi tveganje zanikajo. Nobena skrajnost ni podporna. Odzivi posameznika na ekstremne situacije so svojski, lahko neobičajni. Še posebej v situacijah, kjer smo lahko življenjsko ogroženi. A v tem zahtevnem položaju niste sami!

Za člane AMZS, naše zaposlene in partnerje smo aktivirali mobilno številko 031 649 514, kjer se bo z vami pogovorila psihologinja Julija Pelc, spec. za psihološko svetovanje, specializirana tudi za prvo psihosocialno pomoč. Pokličete lahko med 8. in 15. ter 18. in 21. uro. V primeru zasedenosti, pošljete sporočilo in psihologinja vam bo vrnila klic

Psihologinja Julija Pelc je sicer del ekipe AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, kjer izvaja psihosocialne delavnice v okviru zakonskih programov varne vožnje.

Ključne besede


zdravjekoronaviruspsihosocialna pomočpsihologinjaJulija Pelc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

36

Priljubljenost članka

36

Shrani

Delite s prijatelji