AMZS na letni generalni skupščini FIA

Novice

Tako skupščina kot vsi sestanki so letos zaradi pandemije covida-19 potekali v digitalni obliki.


Avto-moto zveza Slovenije je pod vodstvom predsednika Antona Breznika in generalnega sekretarja mag. Jureta Kostanjška sodelovala na letni generalni skupščini mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Skupščina in vsi sestanki vodstva FIA in avtomobilskih klubov so bili zaradi zdravstvene situacije v celoti izpeljani v digitalni obliki. 

Predsednik FIA Jean Todt je ob uvodu v skupščino poudaril, da se je večina klubov na nepredvidljivo in težko situacijo pandemije novega koronavirusa odzvalo zelo dobro.

Tako klubi kot FIA smo prikazali veliko iznajdljivosti in ustvarjalnosti. Cilj FIA je bil jasen: podpreti in pomagati klubom pri inovacijah in odzivnosti na globalno zdravstveno krizo zaradi pandemije, za kar smo uporabili vsa svoja sredstva. Ta izredna situacija nas je opozorila na dejstvo, na katerega večinoma pozabljamo, to je, kako ranljivo in krhko je človeštvo,

je izpostavil Todt, ki je svoj govor predvsem posvetil razmeram zaradi covida-19.

Krovna avtomobilistična organizacija se je prilagodila situaciji, ki onemogoča potovanja in zbiranje ljudi, ter temu prilagodila tudi statut, ki po novem omogoča volitve na daljavo.

Na skupščini je bilo predstavljeno delo v preteklem letu, potrjene so bili proračun za leto 2021 in članarine za prihodnje leto, v družino FIA so bili sprejeti štirje novi klubi, izvoljenih pa je bilo tudi nekaj novih članov v delovna telesa FIA.

V sklopu skupščine je delegacija AMZS sodelovala tudi na izredni skupščini FIA Regije I, Fundacije FIA, organizacije FIA/AIT, na sestankih za mednarodne dokumente in na srečanju COFO, v katerega so vključeni vsi klubi iz vzhodnoevropske regije.

Dogajanje se je že tradicionalno zaključilo s prireditvijo FIA Prize Giving, s katero je mednarodna avtomobilistična zveza počastila najboljše športnike pod svojim okriljem.

Dogodek FIA Prize Giving, s katero je FIA počastila najboljše športnike pod svojim okriljem.

 

Ključne besede


skupščinaFIAJean TodtAnton BreznikJure Kostanjšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji