Znani so finalisti in finalistke Najboljši za volanom 2021

Novice

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem so se za vstopnico v finale pomerili najboljše reševalke in najboljši reševalci spletnega testa Najboljši za volanom 2021. V veliki finale se je uvrstilo najboljših deset deklet in deset fantov.


V sredo in četrtek, 2. in 3. junija 2021, se je najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem preizkusilo v devetih praktičnih vajah, ki so jih zanje pripravili AMZS inštruktorji varne vožnje, Policija in Rdeči križ Slovenije.

Za laskavi naslov najboljša mlada voznica Slovenije 2021 se bodo v finalu 22. junija pomerile Nuša Žmak, Neca Galičič, Daša Zebec, Nastja Kovač, Patricija Hrastar, Monika Prašnikar, Anja Zidanšek, Tina Vadnau, Taja Skube in Hijacinta Stopar.

Med fanti pa se bodo v boj za glavno nagrado - ford focusa - podali Darjan Štajnmec, Simon Langus, Žiga Žgur, Tomaž Kikelj, Timotej Valcl, Jan Tršan, Aleš Rednjak, Uroš Grubar, Matija Cotič in Gal Miketič.

Vaje v polfinalu Najboljši za volanom 2021

  • Reševanje kritične situacije - zanašanje zadnjega dela avtomobila
  • Upoštevanje varnostne razdalje in razumevanje pravila dveh sekund
  • Vožnja v krogu z različnimi pnevmatikami
  • Radar - vožnja z določeno hitrostjo z zakritim števcem, policija meri hitrost vožnje
  • Simulacija prometne nesreče: ukrepanje v prometni nesreči in nudenje prve pomoči
  • Parkiranje in obračanje avtomobila "v garaži"
  • Terenska vožnja
  • Veleslalom naprej in vzvratno s pomočjo kamere
  • Slalom z avtomobilom, ki ima na strehi nosilec za žogo in žogo

Tekmovalci in tekmovalke so se letos lotili še prav posebnega izziva, ki ga je v obliki vprašalnika o pnevmatikah pripravil Continental. Najboljši reševalec in najboljša reševalka Continentalovega vprašalnika sta za nagrado prejela praktično darilo.

 

Ključne besede


Najboljši mladi voznik Slovenijevarna mobilnostNajboljša mlada voznica SlovenijetekmovanjeNajboljši za volanom 2021

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

14

Priljubljenost članka

14

Shrani

Delite s prijatelji