Na pot od Triglava do Pekinga tudi AMZS

Novice

AMZS se kot partner na področju mobilnosti in varnosti pridružuje ozaveščevalni kampanji Pivovarne Laško Union in Olimpijskega komiteja Slovenije o pomenu izginjanja ledenikov.

Odvzem dela izginjajočega Triglavskega ledenika. Avtor: Andrej Štremfelj
Odvzem dela izginjajočega Triglavskega ledenika. Avtor: Andrej Štremfelj

Pivovarna Laško Union (PLU) in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) pričenjata projekt Misija: Triglavski ledenik v Peking.

Gre za večmesečno okoljevarstveno ozaveščevalno kampanjo, s katero bosta v sodelovanju s partnerji javnosti približala problematiko izginjanja alpskih ledenikov in ozaveščala o posledicah globalnega segrevanja ozračja za življenje in zimske športe.

V okviru projekta bo del že analiziranega vzorčnega ledu s Triglavskega ledenika od decembra do februarja prihodnje leto potoval skozi deset držav in devet olimpijskih prestolnic, ki se ponašajo z najnaprednejšimi trajnostnimi rešitvami za energijsko učinkovitost in nizkoogljično družbo. Na zahtevno, več kot 13.000 kilometrov dolgo pot od Triglava do Pekinga, kjer se 4. februarja 2022 pričenjajo 24. zimske olimpijske igre, se odpravljata avtomobilski vloger Ciril Komotar in AMZS-jev Pravi prijatelj Tomaž Kejžar.

Foto: Odvzem dela Triglavskega ledenika

 

Foto: Tomaž Kejžar in Andrej Štremfelj

AMZS se projeku "Misija ledenik" pridružuje kot partner mobilnost in varnosti na poti do Pekinga. Kot pomemben člen odprave bo skrbel za varnost in kondicijo vozil na poti. Pravi prijatelj Tomaž Kejžar bo skrbel, da bo del dragocenega Triglavskega ledenika na cilj prispel varno, hkrati pa reševal nepredvidljive situacije na poti.

Trajnostna mobilnost je vizija AMZS, skrbnost tako do okolja kot sočloveka pa ena od pomembnih vrednot. Gibanje #AMZSkrbni temelji na zmanjševanju ogljičnega odtisa, zavedanju pomena trajnostne mobilnosti, spodbujanju sodobnih oblik mobilnosti, sodelovanju v razvojno naravnanih projektih ter zavedanju, da se spremembe začnejo pri posamezniku.

Ključne besede


pomoč na cestivarna mobilnostmobilnostAMZSkrbnikampanjatriglavski ledenik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji