V AMZS na voljo knjiga Varno in z veseljem na motor

Novice

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in AMZS članski točki je mogoče kupiti priročnik za psiho-fizično pripravo rekreativnih motoristov Varno in z veseljem na motor. Za člane AMZS po ugodnejši ceni.


Kot piše v uvodu priročnika, pod katerega se podpisujeta Diego Celin in Rado Pišot, se ta ne osredotoča na tehniko vožnje, ampak na psiho-fizično pripravo rekreativnega motorista, ki jih je po svetu in Sloveniji največ.

Knjiga se v prvem delu posveča analizi gibanja in psiho-fizičnih obremenitev na telo med vožnjo mo­torja ter daje napotke za dobro pripravo na potovanja tudi z vidika prehrane in hidracije ter njunega vpliva na fiziološke odzive telesa med vožnjo. V drugem delu pa je moč najti vsebine o splošni in posebni športni vadbi za rekreativne voznike vseh zvrsti cestnih motorjev. Napotki so uporabni tudi za voznike zunajcestnih motorjev, koristni pa tudi za mlade voznike koles z motorjem.

Avtorja izhajata iz dejstva, da se rekreativni motoristi običajno podajo na ceste z velikimi časovnimi razmiki med vožnjami in pozabljajo na pomen psiho-fizične priprave na tako zahtevno nalogo. Priročnik tako zapolnjuje vrzel na področju celostne obravnave psiho-fizične priprave motoristov, o kateri priman­jkuje primerne slovenske literature, je še zapisano v uvodu knjige, ki je izšla pri Annales ZRS, znanstveni založbi Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, njen izid pa je podprla tudi Avto-moto zveza Slovenije.

Priročnik Varno in z veseljem na motor je mogoče kupiti v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem in v AMZS članski točki na Dunajski 128 v Ljubljani. Redna cena je 32 €, člani AMZS pa jo lahko kupijo po ugodnejši ceni, za 25 €.

 

Do AMZS članstva enostavno prek spleta!

Do poti brez skrbi, doma in v tujini, z le nekaj kliki.

Včlanite se

 

Ključne besede


motoristivarna mobilnostknjigaamzs članstvopriročnik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

42

Priljubljenost članka

42

Shrani

Delite s prijatelji