Predsednik AMZS izvoljen v FIA Svetovni svet za mobilnost in turizem

Novice

Funkcija v enem najpomembnejših teles mednarodne avtomobilistične zveze FIA veliko priznanje tako za AMZS kot za njegovega predsednika Andreja Brgleza in nenazadnje tudi za Slovenijo.


Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Andrej Brglez je bil danes na izredni skupščini FIA Regija I (ta v FIA združuje avtomobilske klube iz Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda), ki poteka v Bologni, izvoljen v FIA Svetovni svet za mobilnost in turizem (FIA World Council for Automobile Mobility and Tourism), eno najpomembnejših teles mednarodne avtomobilistične zveze FIA. 

FIA Svetovni svet za mobilnost in turizem sestavlja 26 članov, vključno s predsednikom FIA. Sprejema globalna politična stališča organizacije glede mobilnosti, sklepa vzajemne sporazume o izmenjavi storitev ter vodi mrežo izdajanja mednarodnih dokumentov. Hkrati je FIA snovalec globalne politike mobilnosti in avtomobilskih storitev ter tako predstavlja najmočnejši glas voznikov in drugih udeležencev v prometu v odnosu do evropske in svetovne politike in do avtomobilskih izdelovalcev. Člani se sestanejo vsaj dvakrat letno, obravnavajo pa predloge, ki jih predložijo komisije in delovne skupine FIA za mobilnost. 

Počaščen sem, da so me kolegi iz tako številnih avtomobilskih klubov podprli pri moji kandidaturi. To je veliko priznanje zame, za AMZS in Slovenijo. Hkrati v AMZS s tem ponovno dokazujemo, da smo lahko s strokovnim in profesionalnim delom tudi manjši avtomobilski klubi iz majhnih držav pomemben soustvarjalec trajnostnih mobilnostnih politik. AMZS se bo lahko prek te funkcije še intenzivneje zavzemal za interese svojih članov in drugih udeležencev v prometu - tako na državni kot na evropski in tudi na globalni ravni. Meni osebno pa to prinaša veliko priložnosti za uveljavitev pridobljenega znanja in izkušenj na področju trajnostnih politik ter možnost, da še kakšna od naših domačih - AMZS in slovenskih prometno varnostnih idej -, zaživi tudi v širšem kontekstu.

je po izvolitvi povedal predsednik AMZS Andrej Brglez.

Brglez je sicer kandidiral na volitvah za eno od dveh izpraznjenih mest. Glasovalo je 69 delegatov. Poleg predsednika AMZS je bil v FIA WCAMT izvoljen tudi predsednik avstrijskega kluba ÖAMTC Günter Thumser.

Novi predsednik FIA Regija I Španec Jorge Delgado Mendoza

Skupščina je volila tudi novega predsednika FIA Regija I. To bo odslej vodil 51-letni Španec Jorge Delgado Mendoza, sicer izvršni direktor madridskega avtomobilskega kluba RACE, ki je nasledil Danca Thomasa Møllerja Thomsena.

Ključne besede


FIAFIA Regija IAndrej BrglezSvetovni svet za mobilnost in turizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

34

Priljubljenost članka

34

Shrani

Delite s prijatelji