Zaključek še ene uspešne sezone programa Varno na kolesu

Novice

Z zaključno prireditvijo in razglasitvijo najboljših v Siti teatru v Ljubljani se je sklenila še ena uspešna, 12. sezona vseslovenskega programa družbe Butan plin Varno na kolesu, ki ga je tretje leto zapored podprl tudi AMZS.


V vsebinskem sklopu Postajam kolesar je strokovna žirija za zmagovalce razglasila učence iz OŠ Olge Meglič Ptuj, ki je opravila največje število nalog. Učenci so za svoj trud prejeli privlačno denarno nagrado v višini 1.000 evrov, ki bo šoli zagotovila nadaljnje izvajanje prometno-vzgojnih aktivnosti in priložnost za izboljšanje infrastrukture za varno kolesarjenje. Vsi finalisti tega sklopa (predstavniki osmih šol), pa so prejeli še kolesarske čelade. 

Najboljše šole razpisa Postajam kolesar:

  1. OŠ Olge Meglič Ptuj
  2. OŠ Zbora Odposlancev Kočevje
  3. OŠ Črna na Koroškem

Učenci iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak so si prislužili prvo mesto v skupnem seštevku opravljenih nalog vsebinskega sklopa Aktivno na kolesu. Za trud in prizadevnost so poleg denarne nagrade v višini 1.000 eur prejeli tudi paket praktičnih nagrad in bon za brezplačno udeležbo na prometnovarnostnem dnevu, ki ga vsako leto AMZS organizira pred začetkom novega šolskega leta. Osvojili so namreč tudi nagrado za najboljšo nalogo na področju prometnih pravil.

AMZS superjunakinja Anja in v. d. generalnega sekretarja AMZS Davorin Smodiš sta podelila nagrado najboljši šoli sklopa Aktivno na kolesu.

Najboljše šole razpisa Aktivno na kolesu:

  1. OŠ Toneta Tomšiča Knežak
  2. OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu
  3. OŠ Jurija Vege Moravče