AMZS ponosni partner projekta Varno na kolesu

Novice

Sodelovalo je več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol.


AMZS se je v letošnjem šolskem pridružil projektu družbe Butan plin Varno na kolesu, ki skupaj s partnerji že deset let mlade spodbuja k varni in aktivni vključitvi v promet. Tudi letos so združili več kot 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol in mlade kolesarke in kolesarje prek zabavnih in tematsko obarvanih nalog spoznavali s cestnoprometnimi predpisi. V okviru nalog, ki so jih opravljali, so spoznavali prometna pravila, se pripravljali na varno vključitev v promet, nabirali kilometre in se hkrati potegovali za privlačne in koristne nagrade. Njihovo kolesarjenje je obrodilo sadove, saj so s svojim trudom šolam prikolesarili praktične nagrade in bogate izkušnje.

Zmagovalci Varno na kolesu 2021-2022 so:

RAZPIS A, namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarske izpite

  • 1. mesto | OŠ Sveti Tomaž, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan pli
  • 2. mesto | OŠ Olge Meglič, nagrada: bon AMZS za prometno varnostni dan v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem
  • 3. mesto | OŠ Dolenja Nemška vas, nagrada: kolo, ki ga podarja Zavarovalnice Triglav

RAZPIS B, namenjen učencem od 1. do 9. razreda

  • 1. mesto | OŠ Heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu, nagrada: denarna donacija 1.000 € družbe Butan plin 
  • 2. mesto | OŠ Miroslava Vilharja Postojna, nagrada: servis koles za šolo in lokalno skupnost Zavarovalnice Triglav
  • 3. mesto | OŠ Ivanjkovci, nagrada: kolo Zavarovalnice Triglav 

Posebno nagrado – naziv Ambasador trajnostne mobilnosti  za sodelovanje v obeh razpisih ter izvedbo kolesarskega športnega dne prejme OŠ Jurija Vege Moravče. Za svoje delo je bila nagrajena z donacijo 500 € ter servisom koles, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav. Sicer pa je vse finaliste – vseh 10 šol finalistk in to prav ves razred s kolesarskimi čeladami nagradil Telekom Slovenije. 
Udeležencem so podelili tudi bone za izvedbo prometnih predstavitev, ki jih podarja Javna agencija RS za varnost prometa in druge nagrade. 

Po dveh letih programa, ki je potekal na daljavo, je bil zopet čas, da so se učenci, njihovi učitelji in partnerji projekta srečali v živo. Približno 300 učencev je pred Kolosejem v Ljubljani pričakala moderatorka programa Ula Furlan, veleposlanik Nizozemske v Sloveniji in predstavniki sponzorjev, ki so najboljšim podelili nagrade. Navdušila jih je glasbena skupina Bepop in pa kolesarske vragolije, ki jih je predstavila ekipa Flow Ramps. 

Vodja programa Tanja Medved je ob zaključku letošnjega programa povedala: »Veseli smo, da se letos ponovno vračamo in na zaključni prireditvi gostimo učenke in učence ter se družimo s šolami. Zadnji dve leti to ni bilo mogoče v taki obliki, kljub vsemu smo z razpisom nadaljevali in ga tudi zaključili. Rezultati so primerljivi s tistimi, ki smo jih bili vajeni v času pred korono.« 

V AMZS smo se z veseljem odzvali povabilu družbe Butan plin in se kot ponosni partner pridružili projektu Varno na kolesu. Prepričani smo, da se mora prometna vzgoja začeti že v najzgodnejšem otroštvu, pri čemer so prvi zgled otrokom starši in drugi družinski člani, pomemben del ozaveščanja in učenja o varni udeležbi v prometu pa se dogaja tudi v vrtcih in šolah. Na ta način mladi postajajo pomembni ambasadorji varne in odgovorne mobilnosti tudi za nas, starejše generacije,

pa je na dogodku poudaril generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije mag. Jure Kostanjšek. 

Družba Butan plin je partner AMZS projekta #Kolesa za vse. 
 

Ključne besede


kolesarjiJure Kostanjšek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji