Nova ureditev prometa na Slovenski cesti v Ljubljani

Novice

Na prenovljenem osrednjem delu Slovenske ceste je začela veljati nova prometna ureditev. Osebna vozila, ki iz Tivolske ali Dunajske ceste pripeljejo na Slovensko cesto, lahko peljejo le do Dvoržakova ulice, saj je cesta mimo Bavarskega dvora odprta le za vozila LPP, taksi vozila in vozila z dovolilnicami. Na celotni Kersnikovi ulici pa sedaj promet od Gosposvetske ceste proti Dvoržakovi ulici poteka enosmerno.

Avtobusno postajališče Bavarski dvor so v smeri centra mesta prestavili za 100 metrov naprej, na starem mestu pa je parkirišče za taksiste. Po novo urejeni Slovenski cesti, na odseku med Gosposvetsko in Šubičevo ulico, znova vozijo nekateri mestni avtobusi, vozila z dovolilnicami MOL in intervencijska vozila, hitrost vožnje pa je omejena na 30 km/h. Na tem odseku je po cesti dovoljena tudi vožnja kolesarjem. Na celotnem odseku promet poteka brez semaforjev, tako da morajo vozniki, kolesarji in pešci paziti eden na drugega. Poskusno obdobje bo trajalo do konca leta 2015.

Avtobusi mestnega potniškega prometa

Od 1. septembra 2015 po Slovenski cesti ponovno vozijo avtobusi na sedmih linijah: 1(1D), 2, 6 (6B), 9, 11 (11B), 14 (14B) ter 18 (18L). Linije, ki ostajajo na Slovenski cesti, so izbrane po kriteriju najvišjega števila potovanj potnikov in števila prestopanj. Izbrane linije zajamejo 80% potnikov, ki prestopajo v središču mesta.

Linija 3 (3B) bo še naprej preusmerjena na traso Bleiweisova - Šubičeva z možnostjo prestopanja na Šubičevi. Linije 3G, 19I, 19B in 27 bodo še naprej preusmerjene na traso Gosposvetska - Bleiweisova - Šubičeva z možnostjo prestopanja na Gosposvetski (samo v smeri Bavarski dvor) in na Šubičevi (v obeh smereh). Liniji 51 in 56 bosta preusmerjeni na traso Gosposvetska – Bleiweisova – Tržaška z možnostjo prestopanja na Bleiweisovi (postajališče Tivolska).

Novo osrednje prestopno avtobusno stičišče je v križišču Gosposvetske in Slovenske ceste ter Dalmatinove ulice. Potnikom omogoča prestopanje v strnjenem območju postajališč in izstop bližje centru mesta, saj je postajališče na Gosposvetski cesti v smeri centra in postajališče Bavarski dvor v smeri centra približano Ajdovščini.

Vozila z dovolilnicami MOL za Slovensko cesto

Na osrednjem delu Slovenske ceste bo dovoljen prevoz intervencijskih in komunalnih vozil, vozil dostave in stanovalcev ter vozil za potrebe Pošte Slovenije in hotela Slon. Taksiji v poskusnem obdobju ne bodo imeli vstopa na osrednji del Slovenske ceste.

Stanovalci bodo do svojih parkirnih prostorov lahko dostopali 24 ur na dan, uvoz bo urejen iz smeri Šubičeve ceste. Dostop dostavnih vozil bo dovoljen vsak dan med 9. in 11. uro, pred hotelom Slon pa bo urejeno tudi kratkotrajno ustavljanje vozil s hotelskimi gosti. Vsa vozila morajo imeti dovolilnico MOL za Slovensko cesto. V primeru zlorabe bo dovolilnica odvzeta.

Ključne besede


Ljubljana

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

4

Priljubljenost članka

4

Shrani

Delite s prijatelji