Zaradi vrha G7 bo Italija med 10. in 30. 5. 2017 začasno uvedla nadzor na notranjih mejah

Novice

Kot je sporočilo Veleposlaništvo Republike Italije v Ljubljani, bo Italija med 10. in 30. 5. 2017 zaradi vrha G7 ponovno začasno uvedla nadzor na svojih notranjih mejah. V tem času lahko mejo prestopite le z veljavno osebno izkaznico ali potnim listom.


Vrh G7 bo 26. in 27. 5. 2017 potekal v Taormini na Siciliji, zato bo Italija ponovno začasno uvedla nadzor na vstopnih točkah na kopnem, zraku in morju. Ponovna uvedba nadzora na notranjih mejah bo trajala od 00.01 10. 5. do 24.00 30. 5. 2017.

Pričakujemo, da bodo italijanski varnostni organi mejno kontrolo izvajali predvsem na glavnih cestnih in železniških povezavah, čeprav se bo nadzor izvajal tudi na ostalih, manj prometnih povezavah in kmetijskih prehodnih mestih.

Zaradi aktivnosti italijanskih varnostnih organov na vstopnih točkah lahko pričakujemo, da bo zaradi postopkov mejne kontrole na posameznih cestnih povezavah spremenjena prometna signalizacija, možni so tudi občasni zastoji.

Voznikom priporočamo, da pred odhodom na pot aktualno stanje preverite na spletni strani AMZS , z mobilno aplikacijo AMZS  in v AMZS informacijskem centru na telefonski številki 01 5305 300.

VIR: Policija 

Ključne besede


zastojimejni prehodi

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji