Letno srečanje Mreže postajališč za avtodome

Novice

V novomeškem podjetju Adria Mobil je potekalo letno srečanje Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji.

Letošnje srečanje, na katerem se je zbralo več kot 60 udeležencev, je minilo v znamenju predstavitve podpornih partnerjev projekta. V projekt je namreč vključenih 55 občin in podporni partnerji, med katerimi je tudi AMZS. V projekt so vključene slovenske občine, ki jih druži zavest, da so popotniki z avtodomi dragoceni gostje, ki si želijo raziskovati in doživeti Slovenijo od blizu in nikakor ne le z avtoceste. 

Na srečanju je bila predstavljena vizija in širitev mreže postajališč, udeleženci pa so pregledali tudi pretekle rezultate. Naš kolega Jure Kostanjšek je predstavil sinergije med AMZS in vozniki avtodomov. Opisal je pot pridobivanja vozniškega izpita (Šola vožnje AMZS) do tečaja varne vožnje za voznike avtodomov (AMZS Center varne vožnje na Vranskem).

Koordinatorka Petra Krnc: „V občinah-partnericah se v tem trenutku popotnik z avtodomom lahko ustavi na skoraj stotih različnih lokacijah. Ponekod ima možnost oskrbe, drugje lahko le brezskrbno prenoči, nekje pa mu nudijo vse udobje, ki ga na popotovanju in raziskovanju potrebuje. Vse lokacije so izvrstno izhodišče za raziskovanje in doživljanje naše dežele. Najboljša reklama so seveda zadovoljni gostje, ki bodo znali povedati, kje so se imeli lepo in kje so doživeli nekaj lepega, drugačnega, posebnega. Od ponudnikov in spodbujevalcev razvoja turizma in turističnih zgodb pa je odvisno, ali jim želimo in znamo to tudi omogočiti – tako z ustrezno infrastrukturo kot tudi s primerno vsebino.“ 

Povezane vsebine:
Kamping & karavaning vodnik 2016
Kartica Camping Key Europe - mednarodna kartica za kampiranje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji