AMZS mobilne aplikacije - politika zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov

V AMZS d.d. dajemo velik pomen zaščiti zasebnih podatkov in odgovornemu ravnanju z njimi.

Da bi lahko najbolje izkoristili vse možnosti, ki jih ponuja mobilna aplikacija AMZS (v nadaljevanju: aplikacija), se v nekaterih primerih obdelujejo tudi nekateri vaši osebni podatki.

Ta dokument v nadaljevanju opisuje način obdelave informacij in podatkov za različne namene ter prikaz možnosti, ki jih ponuja aplikacija. S pomočjo te aplikacije lahko spremljate aktualno dogajanje v prometu, ostale informacije v zvezi s prometom in pomembne informacije v zvezi z vašim vozilom.

Vse te podatke uporabljamo zato, da vam lahko zagotovimo čim boljšo storitev. Pri tem storimo vse, kar je v naši moči, da zaščitimo vašo zasebnost in osebne podatke.

Osnovni podatki o upravljavcu:

Upravljavec osebnih podatkov: AMZS d.d., Dunajska cesta 128A, 1000  Ljubljana, Slovenija

telefon: 01 530 5140, e-pošta: info@amzs.si; Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov: dpo@amzs.si.

Če se registrirate

AMZS Aplikacija omogoča prijavo in opis dogodkov ter pregled vseh aktualnih informacij na zemljevidu Slovenije (podatki o zastojih, nesrečah, meritvah hitrosti).

Omogoča tudi prikaz članskih podatkov in podatkov o vozilu, pripomočke za prikaz koristnih informacij za nemoteno in varno pot ter možnost zahtevati klice v sili, med drugim tudi AMZS pomoč na cesti.

Z registracijo sprejmete Splošne pogoje uporabe mobilne aplikacije AMZS (https://www.amzs.si/pomoc/aplikacija/pogoji-uporabe), kar predstavlja pravno podlago za obdelavo vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke v okviru AMZS aplikacije obdelujemo zato, da vam zagotovimo storitve in funkcionalnosti, ki vam jih aplikacija omogoča in jih lahko koristite. Z registracijo v AMZS aplikacijo spremljate tudi aktualne novice o aplikaciji, popustih, nagradnih igrah ter novostih glede produktov in storitev Skupine AMZS (AMZS d.d., Avto – moto zveze in AMZS zavarovanja d.o.o.), zato vam bomo včasih po e-pošti poslali obvestila o naših ponudbah, ugodnostih ali aktivnostih in vas povabili k sodelovanju v anketi ali raziskavi.

Zbiranje tehničnih podatkov in drugih podatkov za delovanje funkcionalnosti aplikacije

Če uporabljate aplikacijo, lahko preko avtomatiziranega sistema zbiramo naslednje osebne podatke:

  • Podatke, ki vas enoznačno identificirajo (ime in priimek, e-mail, naslov in telefonska številka) ter posredno (glede na operacijski sistem uporabnika):

Za nemoteno delovanje aplikacije AMZS so potrebna dovoljenja za dostop do funkcionalnosti naprave in podatkov na napravi, ki jih zahteva aplikacija. Morebitna dovoljenja lahko po opisu presegajo obseg in namene obdelave osebnih podatkov, ki jih potrebuje aplikacija AMZS, vendar se podatki obdelujejo le za namene delovanja aplikacije določene v teh pogojih. Razlog za to so s strani ponudnika operacijskega sistema (Android, iOS) vnaprej določeni sklopi dovoljenj, ki so omogočeni aplikacijam. V skladu z navedenim v nadaljevanju naštevamo podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše uporabe določenega operacijskega sistema:

  • podatki, ki jih delite z nami tekom uporabe naše aplikacije (starostna skupina in spol),
  • lokacijske podatke, ki jih zapiše vaša mobilna naprava;
  • tip mobilne naprave, ki jo uporabljate;
  • različica operacijskega sistema, nameščenega na mobilni napravi;
  • identifikacijske podatke vaše mobilne naprave (npr. unique device identifier ali enotni identifikator naprave);
  • IP-naslov;
  • informacije o uporabi aplikacije (npr.: pogostost uporabe aplikacije, časovni okviri uporabe aplikacije ipd.).

AMZS obveščanje

Uporabnik se v »Nastavitvah« lahko odjavi od »AMZS obveščanja«, vendar se s tem zavestno odreče glavni funkcionalnosti aplikacije (obveščanje o prometnih dogodkih).

Podatki o lokaciji in dostop do zaznave vožnje

AMZS aplikacija vam omogoča aktiviranje dodatnih izbirnih vsebin oz. funkcionalnosti z aktiviranjem možnosti beleženja lokacijskih podatkov. Ko v nastavitvah telefona omogočite aplikaciji dostop do trenutne lokacije ter do zaznave vožnje, telefon beleži vašo lokacijo.

Aplikacija omogoča, da deaktivirate možnost beleženja lokacijskih podatkov v nastavitvah telefona. Ko deaktivirate to možnost, s tem umaknete soglasje za beleženje teh podatkov, vendar brez soglasja za beleženje vaše lokacije aplikacija ne sporoča dogodkov v vaši bližini in omogočeno je samo spremljanje dogodkov na zemljevidu.

Izboljšanje naših storitev in promocija naših dejavnosti

Podatke, ki jih pridobimo od vas, uporabljamo za namen omogočanje in izboljšanje naših storitev, promocije naših dejavnosti, za analizo in raziskave. Preko e-novic in potisnih sporočil in sporočil v aplikaciji vas opozarjamo na pomembne prometne informacije, informacije v zvezi z vašim vozilom, občasno pa v e-novice vključimo tudi ponudbo produktov in storitev Skupine AMZS (AMZS d.d., Avto Moto Zveze Slovenija ter AMZS zavarovanja d.o.o.).

Pravna podlaga: izvajanje pogodbe - člen 6(1)b GDPR (sprejem splošnih pogojev) .

Kategorije uporabnikov:

  • vzdrževalci in ponudniki aplikacije. Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.
  • Ponudnik rešitve za trženje / programa za pošiljanje e-pošte

Za prikazovanje dogodkov aplikacija uporablja platformo Google zemljevidi, pri čemer se z uporabo aplikacije strinjate z uporabo omenjene platforme – več o pogojih uporabe in zasebnosti si lahko preberete s klikom na označeno povezavo.

Rok hrambe: 5 let od zadnje prijave v uporabniški račun

Pravice posameznikov: dostop, popravek, omejitev (v določenem obsegu), prenosljivost. Nekatere pravice je mogoče uveljavljati neposredno v uporabniškem računu aplikacije. Druge pravice je mogoče uveljavljati s pisno vlogo, poslano na naslov upravljavca, ali preko info@amzs.si.

Možnost pritožbe: zoper ravnanje upravljavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov je mogoča pritožba oziroma prijava pri Informacijskem pooblaščencu RS.

 

Oglasna sporočila