AMZS mobilne aplikacije - politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti za uporabo Aplikacije AMZS se nanaša na Skupino AMZS, ki jo sestavljajo Avto-moto zveza Slovenije, AMZS d.d. in Izava d.o.o.

S sprejemanjem te politike zasebnosti soglašate z obdelavo vaših podatkov, ki nam jih zaupate med uporabo aplikacije in v morebitni komunikaciji z nami.

Varnost vaših podatkov jemljemo zelo resno in podpiramo vašo pravico do seznanitve z vrsto podatkov, ki jih zbiramo o vas, in namenom, za katerega jih zbiramo. Uporabnikom vedno omogočamo nadzor nad njihovimi podatki in jih na njihov poziv tudi izbrišemo. Prav tako skladno z zakonom uporabljamo sredstva za varovanje in preprečevanje nepooblaščenega dostopa do vaših podatkov.

Spoštujemo vašo zasebnost, zato vaših podatkov nikoli ne bomo delili z drugimi, če za to ne bomo imeli vašega izrecnega soglasja.

Z uporabo naših mobilnih aplikacij se strinjate z zbiranjem, prenosom, hrambo in kakršnokoli drugo obdelavo vaših podatkov, kot je opisano v tej politiki zasebnosti. Vaši podatki bodo hranjeni v Sloveniji.

Prosimo vas, da preberete spodnji tekst in se seznanite z vrstami podatkov, ki jih zbiramo o vas, s kakšnimi nameni jih uporabljamo in kako skrbimo za njihovo zaščito.

1. Zbiranje in uporaba podatkov

Pridržujemo si pravico do zbiranja vseh podatkov, ki nam jih skozi uporabo aplikacije zaupate, vključno s podatki o uporabi aplikacije, vendar prvotno z namenom zagotavljanja zadovoljstva in izboljšanja izkušnje ob uporabi naših aplikacij.

1.1. Zbiranje tehničnih podatkov in podatkov o napravi

Zbiramo podatke, ki so potrebni za vašo nemoteno rabo naše aplikacije, zagotavljanje nemotenega delovanja, analizo delovanja in personalizacijo vsebin v aplikacijah.

Samodejno pridobimo določene informacije o vaši napravi, kot so: IP naslov, šifra države, časovni pas, začetek/konec seje, IDFV podatki, jezik naprave, stanje omrežja (WiFi, 4G itd.), ime in verzija operacijskega sistema, enačica SDK, tehnični podatki o napravi (npr. ime in model naprave, CPU, velikost pomnilnika, velikost zaslona, programski API ključ, žeton za potisna sporočila). Čeprav lahko nekateri od teh podatkov enoznačno identificirajo vašo napravo v omrežju, s tem ne identificiramo vas kot osebe.

1.2. Zbiranje osebnih podatkov

O vas lahko zbiramo tudi podatke, ki vas enoznačno identificirajo (ime in priimek, e-naslov), in druge podatke (starostna skupina in spol), ki jih delite z nami med uporabo naših aplikacij ali v komunikaciji z nami.

Kontaktne podatke, ki jih delite z nami (npr. ime, e-naslov), bomo uporabili le za namen, zaradi katerega ste jih delili z nami.
Če bi iz kakršnegakoli razloga želeli izbris vaših kontaktnih podatkov, ki smo jih prejeli v okviru konkretne poizvedbe z vaše strani, nam to le sporočite na info@amzs.si.

1.3. Telefonska številka

Po telefonski številki vas vprašamo ob prvem vstopu v aplikacijo in ob zagonu nekaterih funkcionalnosti aplikacije, vendar je ta vnos povsem prostovoljen. Uporabili jo bomo le za vodenje evidence o informacijah, ki jih posredujete v sistem za vodenje prometnih dogodkov in za morebitne dodatne poizvedbe glede dogodkov, ki ste nam jih sporočili, ali za uporabniško podporo.

1.4. E-naslov

Po e-naslovu vas lahko vprašamo ob prvem vstopu v aplikacijo in ob zagonu nekaterih funkcionalnosti aplikacije, vendar je ta vnos povsem prostovoljen. Vaš e-naslov bomo uporabljali izključno za namene pošiljanja informacij vezanih na aplikacijo in naše aktivnosti ter za uporabniško podporo. Lahko uporabite tudi e-naslov, ki ne razkriva vašega imena in priimka.

1.5. Podatki o vozilih uporabnika

V aplikaciji vas lahko vprašamo po znamkah in modelih ter drugih tehničnih lastnostih vozil, ki jih uporabljate, starosti vozil, prevoženih kilometrih, datumih veljavnosti registracije in datumih rednega vzdrževanja. Vnos vseh teh podatkov je prostovoljen. Podatki, ki jih boste vnesli, bodo uporabljeni za omogočanje storitev obveščanja in opomnikov na prihajajoče dogodke ter za splošno izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

Podatke lahko uporabimo tudi za analizo in raziskave z namenom izboljšav in prilagoditev naših produktov in storitev.

1.6. Kako uporabljamo podatke, ki jih pridobimo od vas

Podatke, ki jih pridobimo od vas, uporabljamo za namen predstavitve in promocije naših dejavnosti ter za analizo in raziskave za izboljšanje naših storitev. Soglašate, da te podatke zbiramo, obdelujemo in hranimo v skladu s to politiko zasebnosti. Podatke, ki jih zbiramo o vas in vaših napravah, uporabljamo za zagotavljanje naših storitev in izvajanje naših dejavnosti. Takšna uporaba vključuje:

Zagotavljanje naših storitev: razvoj, ponudba in izboljšave naših produktov, storitev in vsebin, prilagajanje naših produktov in storitev, zagotavljanje programskih posodobitev in uporabniške podpore, razumevanje in analiza trendov v povezavi z uporabo aplikacij in spletnih mest ter uporabniško komunikacijo. Za nekatere podatke, ki se jih lahko razume kot osebne podatke, uporabljamo le identifikatorje naprav.

Analitika in raziskave: Razumevanje in analiza trendov v povezavi z uporabo aplikacij in spletnih mest, preverjanje, pregled postopkov, učenje o vedenju uporabnikov v aplikacijah in na spletnih mestih (pogostost uporabe, nepredvideni dogodki med uporabo, skupna uporaba, odzivnost itd.), zbiranje demografskih podatkov o uporabnikih, viri prometa. Za nekatere podatke, ki se jih lahko razume kot osebne podatke, uporabljamo le identifikatorje naprav.

1.7. Potisna sporočila

Potisna sporočila uporabljamo izključno za informacije o dogodkih v aplikacijah. Prejemali jih boste le, če ste jih v aplikaciji sami omogočili. Potisna sporočila lahko izklopite v nastavitvah aplikacije. Za namen ugotavljanja, kdo in s katero napravo je prijavljen na potisna sporočila, zbiramo žetone za potisna sporočila. Ko v nastavitvah izklopite potisna sporočila, se tudi žeton v naši bazi podatkov izbriše.

2. Hramba podatkov

Vaše podatke hranimo dokler je to potrebno za izvajanje dejavnosti. Podatke lahko v nekaterih primerih hranimo tudi dlje, vendar na način, da jih ni možno povezati z vami osebno. Ko je namen, za katerega smo pridobili podatke, dosežen, jih izbrišemo.

Osebne podatke hranimo dokler je to potrebno za izvajanje naših dejavnosti. Podatke o prometu izbrišemo ali anonimiziramo, ko jih ne potrebujemo več za izvajanje dejavnosti v okviru aplikacije. Podatki o lokacijah se hranijo v obsegu in za čas, v katerem je to potrebno za zagotavljanje storitev in uporabniške izkušnje. Vse druge podatke hranimo dokler menimo, da je to potrebno za nemoteno zagotavljanje naših storitev.

3. Izbris podatkov

Ko podatkov ne potrebujemo več, jih izbrišemo na ustrezen način, s čimer preprečimo nepooblaščeno uporabo.

4. Varstvo osebnih podatkov

Skrbimo za: ustrezno mero varnostnih ukrepov za varovanje zaupnosti, varnost in nedotakljivost zbranih podatkov, za preprečevanje nepooblaščenih dostopov in zlorabe podatkov, kar bi bilo v nasprotju s to politiko zasebnosti. Kljub temu, da se držimo visokih standardov zaščite podatkov, moramo opozoriti, da noben varnostni sistem ni nepremagljiv.

5. Nedotakljivost osebnih podatkov

Trudimo se zagotavljati točnost, celovitost in ažurnost vaših podatkov. Vedno imate pravico do vpogleda, popravka in preverbe celovitosti vaših podatkov.

6. Opt-out - prenehanje zbiranja, obdelave in uporabe podatkov

Vedno imate pravico do prenehanja nadaljnjega zbiranja, obdelave in uporabe podatkov, kar si zagotovite z odstranitvijo naših aplikacij s svojih naprav.

7. Analitika

Za analitiko delovanja in uporabe aplikacije koristimo različne programske rešitve, ki sjih opisujemo v nadaljevanju.

7.1. Fabric SDK (komplet za razvoj programske opreme)

Fabric SDK je komplet za razvoj programske opreme, ki nam omogoča zajem in zbiranje poročil o sesutju programske opreme s storitvijo Crashlytics (njihova politika zasebnosti: https://get.fabric.io/crashlytics?locale=en-gb#Privacy) in zbiranje statističnih podatkov o uporabi aplikacij s storitvijo Answers (njihova politika zasebnosti: https://answers.io/img/privacy.pdf).

7.2. Firebase SDK (komplet za razvoj programske opreme)

Firebase SDK je komplet za razvoj programske opreme, ki nam omogoča zbiranje statističnih podatkov o uporabi aplikacij (njihova politika zasebnosti: https://www.firebase.com/terms/privacy-policy.html).

7.3. Tretje osebe

Znotraj aplikacij lahko omogočamo povezave do spletnih mest ali storitev tretjih oseb. Pri tem ne odgovarjamo za poslovne prakse teh spletnih mest ali storitev, vključno z informacijami ali vsebino, ki jo vsebujejo.

Zavedajte se, da ob uporabi povezav v naših aplikacijah do drugih spletnih mest ali storitev, za njih naša politika zasebnosti ne velja. Vaši dostopi in aktivnosti znotraj spletnih mest in storitev tretjih oseb, vključno tistih, do katerih povezave omogočamo znotraj naših aplikacij, so predmet politike zasebnosti tretjih oseb in njihovih pogojev.

8. Podpora

Za morebitna dodatna pojasnila o politiki zasebnosti se obrnite na naš naslov info@amzs.si.

Ob vsaki tovrstni poizvedbi bomo od vas prejeli vaš e-naslov in morebitne druge podatke (podatke za izvajanje podpore) vezane na primer, za katerega potrebujete podporo. Ti podatki za izvajanje podpore bodo uporabljeni izključno za reševanje vašega primera. Podatki za izvajanje podpore bodo lahko posredovani drugim našim izvajalcem, vendar izključno z namenom reševanja vašega primera in nudenja ustrezne podpore.

Vaš e-naslov in podatke za izvajanje podpore lahko delimo z namenom dokazovanja pravilnosti postopkov in procesov vezanih na uporabo aplikacije, kadar smo k temu zavezani z zakonom, v primerih pravnih zahtevkov in na poziv vladnih organov.

9. Spremembe politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico do občasnih sprememb te Politike zasebnosti. Vse spremembe bodo zabeležene na tej strani, s čimer bo nova politika zasebnosti nadomestila predhodno. Uporaba zbranih podatkov je predmet Politike zasebnosti, ki je bila veljavna v času pridobitve podatkov. V primeru sprememb vas bomo na te tudi opozorili. Vseeno vam svetujemo, da večkrat obiščete to stran in se prepričate, če še vedno soglašate z njeno vsebino.

Če bo prišlo do sprememb načinov uporabe vašega e-naslova, vas bomo pred uvedbo spremembe o tem obvestili na vaš e-naslov. Tovrstne spremembe bodo stopile v veljavo na datum, o katerem vas bomo obvestili v e-pošti.

Za splošne informacije se obrnite na nas prek kanalov, ki so vam na voljo v aplikaciji, ali na e-naslov info@amzs.si.

 

Oglasna sporočila