Na daljši poti ne pozabite na vodo, postanke…

Novice

Sonce ni vedno prijetno Morda ste med tistimi, ki se zavedajo tveganj povezanih z izpostavljanjem soncu in se boste odpeljali na počitnice oboroženi z zaščitnimi kremami. Ali ste se kdaj namazali z njimi, še preden ste se usedli v vozilo? Morda bi se včasih morali.

Sonce ni vedno prijetno

Morda ste med tistimi, ki se zavedajo tveganj povezanih z izpostavljanjem soncu in se boste odpeljali na počitnice oboroženi z zaščitnimi kremami. Ali ste se kdaj namazali z njimi, še preden ste se usedli v vozilo? Morda bi se včasih morali.

Ogroženi zaradi dehidracije

Poleti je del avtomobilske opreme tudi nekaj steklenic pitne vode. Čeprav je res, da si jo lahko kupimo kadarkoli spotoma, če nismo namenjeni v kakšne odročne kraje, nam bo vseeno prišla prav ob kakšnem nepredvidenem zastoju na cesti in tudi kot opomnik, da ne pozabimo piti.

Potovalna lekarna
Ko se peljemo na dopust, pogosto vzamemo s seboj nekaj zdravil, ki bodo pri roki za prvo silo. Kronični bolniki bodo seveda najprej vzeli s seboj zdravila, ki jih morajo redno jemati. A tudi vsi drugi, če se peljemo na počitnice, običajno v popotno lekarno vzamemo še vse kaj več, kot pripomočke, ki so v obveznem kompletu prve pomoči vsakega avtomobila.

Dolgo sedenje boli

Za potovanje z avtomobilom na daljše razdalje strokovnjaki priporočajo še nekatere druge ukrepe, ki lahko prispevajo k boljšemu počutju in zdravju. Že s tem, da ob daljši vožnji dolgo sedimo, si povečamo tveganje nekaterih težav.

Celoten članek z več nasveti si lahko preberete na www.motorevija.si.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji