AMZS se pridružuje kampanji #VarnoVPoletje

Novice

Da bi bile poletne poti varne in polne lepih doživetij.


Avto-moto zveza Slovenije, največja nevladna organizacija na področju varne mobilnosti, se pridružuje kampanji Varno v poletje, ki jo Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju s ključnimi deležniki prometne varnosti, to so poleg AMZS še Policija, Zavod varna pot, Zavod vozim, Združenje DrogArt, Zveza moto klubov Slovenije in Zveza ZŠAMS, začenja jutri, 21. junija 2019, na prvi poletni dan.

V prihodnjih petih tednih bodo v okviru številnih aktivnosti partnerji akcije skupaj navzoči v 16 slovenskih mestih in na kar 40 različnih lokacijah. Aktivnosti bodo ob koncu tedna izvajali v večernih terminih v lokalih in na dogodkih, začenši z jutrišnjim dnem v Mariboru (Lent), v Velenju in Domžalah, nato pa še v Kopru, Ljubljani, Ravnah na Koroškem, Laškem in v Kranju. S sporočilnimi tablami bodo v jutranjem in popoldansko-večernem terminu navzoči na večjih parkiriščih in nekaterih drugih površinah v številnih mestih po Sloveniji. Sodelovali bodo na motorističnih delavnicah in drugih dogodkih, Policija pa bo izvajala povečan nadzor po vsej Sloveniji, so izpostavili govorci na današnji novinarski konferenci. Mag. Jure Kostanjšek, generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije, je ob tem izpostavil:

Avto-moto zveza Slovenije pred in med glavno turistično sezono, ko se številni člani AMZS in drugi vozniki odpravljajo na počitnice, varnosti na cestah posveča posebno pozornost in izvaja številne aktivnosti. Letos se pridružuje tudi kampanji Agencije za varnost prometa #VarnoVPoletje, v okviru katere bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem izvedla določeno število tečajev varne vožnje za motoriste, ki so med bolj izpostavljenimi udeleženci v prometu. Sicer pa v AMZS voznikom svetujemo, naj se na počitniška potovanja ustrezno pripravijo: pot naj načrtujejo, saj lahko to prepreči marsikatero nevšečnost – številni nasveti in potovalne informacije so objavljeni na spletni strani AMZS, poskrbijo naj za tehnično brezhibnost vozila, pri vožnji pa naj upoštevajo predpise in razmere na cestah. Predvsem pa naj velja zavedanje, da je že pot do želene destinacije del počitnic.

Pobudo za skupno akcijo je AVP podal zaradi nekaterih kazalnikov, na podlagi katerih je pričakovati, da se stanje varnosti cestnega prometa do konca leta v primerjavi z letom poprej utegne poslabšati. Na javnost želi v času poletne brezskrbnosti nasloviti sporočilo, kako usoden je lahko kateri koli od dejavnikov tveganja v prometu, ki nam ali našim bližnjim lahko za vedno spremeni življenje. Ceste si delimo vsi udeleženci v prometu, vsi pa si tudi želimo priti varno na cilj. Agencija s partnerji znova opozarja, naj se udeleženci na ceste podajo strpno in previdno, saj smo za varnost v prometu odgovorni vsi skupaj, človeško življenje pa je neprecenljivo. Poletni počitniški dnevi in odgovorno ravnanje v prometu naj se ne izključujejo. 

Na fotografiji (z desne): Vesna Marinko (AVP), mag. Ivan Kapun (Policija), Tine Lugarič (Luna\TBWA), mag. Jure Kostanjšek (AMZS), Robert Štaba (Zavod varna pot), David Razboršek (Zavod vozim), Tanja Rudolf Čenčič (Združenje DrogArt), Leopold Pungerčar (Zveza moto klubov Slovenije), Fadil Mušinović (Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije)

 

AMZS Premium - za brezskrbne poti, tudi v tujini

V enem paketu imate pomoč na cesti ter zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Če sklenete družinsko članstvo, je zavarovana vsa družina. AMZS članstvo je vezano na voznika, ne na prevozno sredstvo, zato lahko prednosti koristite za različna prevozna sredstva, ki jih uporabljate, četudi niso vaša last.

Sklenite ali nadgradite svoje članstvo

 

Ključne besede


PolicijaJure Kostanjšekvarna mobilnostpoletjeAVPprometna varnost#VarnoVPoletje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji