Mlada managerka leta je direktorica družbe AMZS Lucija Sajevec

Novice

Člani Združenja Manager so na tradicionalnem januarskem srečanju v Ljubljani za mlado managerko leta 2019 razglasili direktorico družbe AMZS Lucijo Sajevec.


Poslanstvo družbe AMZS, ki jo Lucija Sajevec vodi od konca leta 2014, je biti skrbnik varne mobilnosti voznikov in vozil. V zadnjih petih letih so pod njenim vodstvom povečali tržni delež in pokritost slovenskega prostora, saj so odprli štiri nove poslovne enote (Ajdovščina, Ptuj, Šempeter pri Gorici in Vipava) ter Center kartinga in moto športa pri Ptuju. Ob tem izvajajo preobrazbo podjetja in digitalizacijo poslovanja ter spreminjajo organizacijsko kulturo, ki postaja vse bolj agilna, je med drugim zapisano v obrazložitvi. 

Direktorica AMZS svoj slog vodenja opisuje kot sodelovalen, navdihujoč in transformacijski. Njena vizija pa je deljenje znanja in prispevek k ustvarjanju družbe prihodnosti. Ob prejemu nagrade, za katero se je potegovala v druži še dveh finalistov, direktorja podjetja Labena Boruta Čeha in direktorja podjetja Geneplanet Marka Bitenca, je med drugim povedala:

Pogled na avtocesto pokaže, da v avtomobilu pogosto sedi en sam človek. Vsi se vozimo v isto smer, a vsak v svojem avtomobilu. Včasih je tako tudi v gospodarstvu: vsi gledajo v svoj vozni pas in kako bodo oni na njem. Slovenija in mi vsi bomo zmagali takrat, ko bomo - po načelih Vključi.vse - vsi na enem avtobusu, ki pelje v isto, skupno smer.

Na slovesnosti Združenja Manager v GH Union v Ljubljani so podelili tudi priznanje Artemida, ki ga podeljujejo ženskam na najvišjih vodstvenih položajih v podjetjih in organizacijah. Dobili sta ga direktorica Medis Martina Perharič ter izvršna direktorica družbe Boston Consulting Group Melanie Seier Larsen. Priznanje za življenjsko delo pa je prejel dolgoletni predsednik upravnega odbora BTC Jože Mermal.

Ključne besede


Lucija SajevecpriznanjenagradaZdruženje Managermlada managerka leta

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

103

Priljubljenost članka

103

Shrani

Delite s prijatelji